Brăila:Primarul de la Măxineni s-ar vrea şi parlamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei brăilene Măxineni, Mihai Ruse, s-ar vrea şi primar şi parlamentar, în acelaţi timp. Edilul s-a declarat, în cadrul unei mese rotunde organizate de Asociaţia Pro Democraţia, pentru cumulul de mandate, sistem întâlnit în Franţa, la Senat.

Ruse a mai spus că susţine votul obligatoriu şi că este pentru vot uninominal. "Acest vot să aibă loc şi la consilierii locali şi municipali şi la judeţeni şi la tot felul de consilieri, iar dacă preşedintele CJ are un statut aparte, să fie ales aşa cum e ales, poate şi primarul să fie ales aşa, deci primarul să fie ales ca preşedintele de Consiliu Judeţean, nu preşedintele judeţean, ca primarul! Asta este şi părerea Asociaţiei Comunelor din România, unde sunt vicepreşedinte", a asigurat Ruse.

Acesta consideră că viceprimarul ar trebui să fie propus de către primar şi nu de către un consilier local, iar motivul este foarte simplu. "Se ştie foarte bine că astăzi, în România, sunt foarte multe conflicte între primari şi viceprimari, acolo unde nu sunt de aceeaşi culoare politică. În momentul în care tu ţi l-ai ales, te speli cu el pe cap 4 ani de zile! Şi atunci lucrurile vor merge bine într-o comunitate, într-o unitate administrativ teritorială.

Dacă vreţi, sunt de acord şi cu reducerea consilierilor locali şi cu dispariţia indemnizaţiei pentru consilierii locali. Niciun leu să nu se dea la consilierii locali, pentru că nu mi se pare normal ca un consilier să ia 2 milioane şi un contabil să ia 4! Consilierul vine şi doarme jumătate de oră - nu toţi - nici nu deschide gura şi ia 2 milioane de lei şi un contabil, astăzi, la primăriile comunelor, ia 4 milioane lei. Unde este justificarea? O comună pierde 1 miliard de lei cel puţin, anual, pe indemnizaţiile consilierilor locali. Să fie pentru ei o mândrie că sunt consilieri locali şi reprezintă cetăţenii şi interesele lor!", consideră Mihai Ruse.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite