Andreea Huşanu, tânăra care îşi găseşte refugiul în artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Huşanu este elevă la Liceul de Artă şi, de curând a vernisat prima expoziţie personală
Andreea Huşanu este elevă la Liceul de Artă şi, de curând a vernisat prima expoziţie personală

Andreea Huşanu este o tânără extrem de talentată care la doar 18 ani numără mai multe participări la concursuri naţionale şi internaţionale, dar şi premii.

Andreea este elevă în clasa a XII-a B la Liceul de Artă „Hariclea Darclee" din Brăila. A început să deseneze de când era foarte mică, iar arta a devenit refugiul din problemele de zi cu zi. „De când eram mic copil aveam o obsesie pentru a privi acele carpete şi plecând de la acele desene tradiţionale, m-am gândit să creez lumea mea. De câte ori mă simţeam tristă începeam să desenez, era ca un refugiu pentru mine", povesteşte Andreea.


De un an de zile Andreea locuieşte la un cămin din Brăila, ea fiind din localitatea Baldovineşti. „Înainte făceam naveta şi era destul de greu", spune ea. Tânăra mărturiseşte că printre motivele care au determinat-o să vină să locuiască în Brăila au fost şi problemele de acasă şi dorinţa de a se detaşa de ele şi a se putea concentra pe activitatea artistică.


„O fereastră spre cer", prima expoziţie


De curând Andreea a vernisat prima ei expoziţie personală. Intitulată „O fereastră spre cer", expoziţia cu vânzare poate fi admirată în holul Teatrului „Maria Filotti". Cele peste 20 de lucrări, pictură, grafică şi fotografie, reprezintă o colecţie a celor mai bune realizări ale tinerei artiste. „Sunt lucrări pe care le-am făcut în vara aceasta, dar şi lucrări mai vechi, realizate pentru olimpiade", ne-a explicat Andreea.


Artista nu este la prima experienţă de acest gen, însă până acum a avut doar expoziţii colective sau foarte micuţe. Are un palmares impresionant de participări la concursuri naţionale şi internaţionale. La Concursul internaţional „Gheorghe Naum" de anul trecut a obţinut locul al doilea la secţiunea Grafică. A participat cu lucrări şi la două saloane de expoziţie în Franţa şi în Polonia.


Mărturiseşte că nu are un mode anume în desen şi consideră că de la fiecare artist poţi învăţa ceva. „Încerc să analizez personalitatea fiecărui artist, fiecare are ceva de spus, de oriunde te poţi inspira", spune Andreea.


„Să nu renunţaţi niciodată la vise..."


După terminarea liceului tânăra artistă vrea să urmeze o facultate de arte, specializarea Grafică sau Design. Pe lângă talentul la desen, Andreea mai are şi înclinaţii muzicale. „Visez să ajung pe scenă şi să cânt. Am participat şi la câteva concursuri. Am obţinut locul al doilea la „Se caută o vedetă" din Brăila şi premiul întâi la un concurs vocal unde am interpretat melodia „My heart will go on" a cântăreţei Celine Dion", ne-a mai spus Andreea.


În ciuda problemelor cu care se confruntă, neavând parte de susţinerea financiară necesară, tânăra artistă rămâne o fire puternică şi optimistă: „Atunci când simţi că totul se prăbuşeşte, să nu uiţi că există o fereastră spre Cer", este motto-ul expoziţiei sale. De asemenea Andreea a ţinut să transmită un mesaj tuturor tinerilor: „Să nu renunţaţi niciodată la visele voastre, oricât de greu ar fi!"

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite