Vezi cine va ocupa cea mai modernă clădire din Centrul Istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile din clădirea cu pereţi de  sticlă din aproapierea Bisericii Uspenia vor fi ocupate de luna viitoare. Primăria a decis deja cui va închiria birourile selecte la sume modice.  

„ Cheia Sol", „Arlechin" dar şi alte asociaţii cultural-artistice din Botoşani vor ocupa cea mai selectă clădire din Centrul Vechi al oraşului, reabilitat cu peste 10 milioane de euro de la Uniunea Europeană. „ Am depus cerere si acum aşteptăm răspunsul", a spus Oana Puşcaşu, directorul Asociaţiei Culturale „Cheia Sol".

Celelate ONG-uri din oraş nu au putut depune cereri pentru închirierea spaţiilor întrucât oferta primăriei viza doar acţiunile culturale. „ Clădirea va fi închiriată în totalitate acestr oNG-ur care, evident, vor plăti chirii pentru că nimic nu este gratuit. Încă nu s-a stabilit cuantumul chiriilor", a spus Florinel Gornea, directorul Locativa care a preluat astăzi de la primărie clădirile din Centrul Istoric.

ONG-urile culturale se pot muta de luna viitoare. Liber la mutat li s-a dat doar celor 24 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea la parterul clădirilor de patrimoniu şi aveau contracte cu primăria dinainte de începerea lucrărilor de reabilitare a zonei.

Soarta asistaţilor social, care sunt chiriaşii tradiţionali ai primăriei în Centrul Istoric, nu a fost decisă până acum. Consilierii locali se opun ca locuinţele să fie ocupate de romi şi caută acum soluţii pentru mutarea lor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite