Spargeri pe bandă rulantă date de doi adolescenți. Furau mai ales țigări și telefoane mobile

0
0

Doi adolescenți din Botoșani au dat spargeri în serie până să fie prinși de polițiști. Au furat bunuri din locuințe și sedii de firmă, precum și telefoane mobile ale trecătorilor.

Polițiștii i-au reținut pe cei doi hoți FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii i-au reținut pe cei doi hoți FOTO arhivă Adevărul

Doi adolescenți de 16 și respectiv 17 ani au fost reținuți de polițiștii botoșăneni fiind bănuiți că au dat mai multe spargeri în municipiul Dorohoi.

Conform anchetatorilor, cei doi tineri au făcut ravagii prin locuințe și magazine. Aceștia ar fi forțat ușile secundare de la case sau firme, în timpul nopții. Odată intrați furau ce le cădea în mână. Dar în special luau țigări.

Au provocat și mai multe distrugeri, inclusiv un automat de cafea.

Mai mult decât atât, cei doi tineri sunt acuzați că au furat și două telefoane mobile, chiar pe stradă. Mai precis, abordau tineri și îi rugau să le dea puțin telefonul mobil pentru a suna sau a da un mesaj după care fugeau cu tot cu telefon.

Tinerii au fost propuși pentru arestare preventivă pentru furt, tentativă de furt, furt calificat și distrugere. Magistrații de la Judecătoria Dorohoi au decis însă pentru cei doi arestul la domiciliu. 

Spargeri comise de tineri

În ultimii 10 ani au mai fost înregistrate spargeri, unele multiple, comise de tineri din județul Botoșani. În anul 2014, de exemplu, doi tineri de 18 ani din Botoșani erau acuzați că au dat spargeri în serie în județele Iași, Suceava și Botoșani. Aceștia intrau cu ajutorul cheilor potrivite și jefuiau apartamente. Luau ce găseau de la bani la televizoare și telefoane mobile. În 2019, alți doi tineri, de 18 ani, au fost suprinși de camerele de vedere spărgând un magazin de unde au sustras mai multe cartele telefonice. 

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite