Portret/ Eduard Adam: „Mă exprim prin dans“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 12 ani, e doar o mână de om, însă mişcările sale stârnesc admiraţia juriilor din toată ţara. Tânărul dansator a obţinut numeroase diplome şi medalii.

Când se află pe ringul de dans, paşii lui Eduard Adam, sau Edy, cum îi spun prietenii, parcă desenează muzica prin mişcările lui. De fiecare dată când aude o melodie, primul instinct al lui Edy este să danseze, el are ritmul în sânge, vizibil de cum a învăţat să se ţină pe picioare. A început prin a se mişca în faţa televizorului, apoi, la oglindă, iar acum dansează în competiţii pentru mii de spectatori, iar eforturile lui sunt răsplătite din plin cu aplauze şi premii.


Are o atitudine de învingător


„Când eram mai mic, dansam prin casă mai tot timpul, îmi plăcea să mă mişc pe muzică, simţeam ritmul şi voiam să mă exprim prin mişcare. Mama mea a observat cât de mult îmi place să dansez şi s-a interesat de un club de dans, la care să mă poată înscrie pentru a învăţa mai multe mişcări“, spune tânărul. În urmă cu trei ani, Edy a fost înscris de mama sa la cursurile grupului Unik Dance din Botoşani. A învăţat mai multe tipuri de dans, pe care băiatul le exersează tot timpul şi acasă.

„Dansul pentru mine este o bucurie, o pasiune, îmi dă linişte sufletească. Nu cred că aş putea trăi fără el. Aşa mă exprim“, a mărturisit dansatorul. Opt ore pe săptămână, Eduard învaţă tainele stilurilor cha-cha, vals, samba, foxtrot, quick step, vals vienez, tango, rumba, passo doble şi jive.


„Este un copil sensibil şi în acelaşi timp foarte talentat. A venit acum trei ani la mine şi când l-am văzut cum dansează, deşi avea doar nouă ani, mi-a lăsat impresia unui dansator cu 20 de ani de experienţă. Orice mişcare pe care o făceam eu, el o executa perfect“, a spus Andreea Trufaşu, profesoara de dans a lui Eduard. Adulţii spun despre Edy că este un dansator înnăscut. Spre deosebire de ceilalţi elevi, dansatorul nu are nevoie de foarte multe ore suplimentare deoarece are ritmul în sânge.


„Pune foarte multă pasiune în dans, lucru care se citeşte şi din mişcare şi din expresia feţei. Are o atitudine de învingător, chiar şi atunci când se află în sala de repetiţii. E ceva nativ la el şi rar găseşti astfel de calităţi. Din 300-400 de copii, doar 1% îţi pot crea astfel de surprize, precum Eduard“, a mai spus Andreea Trufaşu, care e convinsă că prin perseverenţă, băiatul va ajunge campion mondial la dans în câţiva ani. 


Medaliat pentru graţie


Talentul lui Edy a fost remarcat nu doar de profesoara de dans, ci şi de juriile şi spectatorii zecilor de competiţii naţionale la care a participat. De la concursurile organizate în Piteşti, Galaţi, Brăila, Bucureşti sau Bacău, tânărul dansator s-a întors acasă cu diplome şi medalii. Anul acesta a obţinut aprecieri din partea juriilor la competiţiile naţionale de dans. „Simt că pe scenă e locul meu. Acolo mă simt în centrul atenţiei, ca o vedetă. Îmi doresc să devin un campion mondial şi să ajung să am propria mea şcoală de dans“, a afirmat Eduard.

întrebări şi răspunsuri
Care a fost cel mai important moment ca dansator?
Anul acesta, când am câştigat trofeul şi locul I la competiţia de la Brăila. A fost extraordinar.
Care sunt stilurile de dans preferate?
Îmi plac cha-cha şi samba pentru că sunt dansuri energice şi implică mişcări rapide.

ce-i place
În afară de dans, Edy adoră să-şi petreacă timpul în natură. Este impresionat de oamenii sinceri şi modeşti. În ceea ce priveşte preferinţele culinare, dansatorul dezvăluie că e înnebunit după pizza. Dansatorul lui preferat este Mihai Petre.

ce nu-i place
Eduard mărturiseşte că nu-i place când partenerii de dans se ceartă din diferite motive. Totodată, băiatul mai spune că nu suportă copiii mincinoşi. „Nu-mi plac nici cei lăudăroşi“, a afirmat Eduard Adam. Tânărul dansator detestă muzica proastă, în special manelele.

profil
născut. 21 septembrie 1998, Botoşani.
studii. Elev în clasa a V-a, Şcoala Nr. 12, Botoşani.
familie. Este singur la părinţi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite