Managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, reținut pentru luare de mită și trafic de influență. Ce sume de bani ar fi primit

0
Publicat:

Într-un comunicat emis de Direcția Națională Anticorupție (DNA), s-a adus la cunoștință că Monica-Delia Adăscăliței, managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, a fost reținută pentru 24 de ore, începând cu data de 19 martie 2024. Aceasta este cercetată cu privire la comiterea unor infracțiuni de corupție.

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani FOTO Arhivă
Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani FOTO Arhivă

Potrivit ordonanței procurorilor, Monica-Delia Adăscăliței este acuzată de luare de mită și trafic de influență. Conform documentului, în perioada octombrie - decembrie 2023, aceasta ar fi primit sume de bani cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei, direct sau prin intermediari, pentru a facilita angajarea și transferul de personal medical în cadrul spitalului.

Anchetatorii susțin că Monica-Delia Adăscăliței a aprobat angajarea unei persoane pe un post de medic cu competențe limitate, precum și transferul unei alte persoane de la o altă unitate medicală, folosindu-și presupusa influență asupra subordonaților săi. De asemenea, s-a menționat că persoana beneficiară a influenței respective și-a început activitatea în noiembrie 2023, în baza unui contract de prestări servicii medicale, încheiat pe o perioadă determinată.

Monica Adăscăliței FOTO Tele M Botoșani
Monica Adăscăliței FOTO Tele M Botoșani

Procurorii au dispus prezentarea inculpatei în fața Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În paralel cu reținerea Monicăi-Delea Adăscăliței, au fost efectuate percheziții domiciliare în două locații din municipiul Botoșani, una dintre acestea fiind sediul unei instituții publice.

„În cursul zilei de 19 martie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în două locații situate pe raza municipiului Botoșani, din care una era sediul unei instituții publice”, se precizează în comunicatul DNA.

Se precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectând principiul prezumției de nevinovăție.

Comunicatul emis de DNA „a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite