Directorul spitalului „Mavromati” din Botoșani, dus la DNA. Este al treilea director audiat în cazul angajărilor trucate

0
Publicat:

Directorul Spitalului Județean „Mavromati”, medicul Monica Adăscăliței, a fost dus la audieri, la DNA, Serviciul Teritorial Suceava. Momentan, se pare, directorul spitalului ar putea fi adus în calitate de martor. Angajații anti-corupție au ridicat mai multe dosare de la Achiziții.

Monica Adăscăliței FOTO Tele M Botoșani
Monica Adăscăliței FOTO Tele M Botoșani

Furtuna stârnită de DNA la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani continuă cu un nou episod. Actualul director al unității sanitare, Monica Adăscăliței, a fost luat de angajații DGA și dus la audieri la sediul DNA Serviciul Teritorial Suceava. Totodată anchetatorii i-au sigilat biroul și au ridicat o serie de documente de la Serviciul de Achiziții al spitalului.

Al treilea director dus la audieri de DNA

Medicul Monica Adăscăliței a fost numit director interimar al Spitalului Județean „Mavromati” la finele lunii august, după scandalul uriaș cauzat de moartea Alexandrei, tânăra mamă de 25 de ani, lăsată să se stingă în chinuri la Maternitatea Botoșani.

În luna decembrie, spitalul județean din Botoșani a fost zguduit de un nou scandal. Mai mulți angajați ai unității sanitare, inclusiv personal administrativ, medici și asistenți au fost săltați de DNA, acuzați de trafic de influență și luare de mită, fiind dată în vileag o adevărată caracatiță a angajărilor, în sistemul sanitar, pe bază de șpagă.

Marți dimineață, Monica Adăscăliței a fost luată de angajații DGA și dusă, în același dosar, se pare, la audieri la DNA Suceava. Biroul i-a fost sigilat, iar de la Serviciul Achiziții au fost ridicate mai multe documente și dosare.

Este al treilea director DNA care ajunge la audieri, în cazul angajărilor preferențiale de la Mavromati. Deocamdată nu se știe poziția procesuală a medicului Monica Adăscăliței, dar se bănuiește că ar fi martor în cazul descinderilor din decembrie. 

Caracatița angajărilor de la „Mavromati”

Pe 13 decembrie 2023, la Spitalul Județean „Mavromati” a avut loc o acțiune de amploare a DNA. Au fost vizate fapte grave precum fraudarea concursurilor de angajare la Spitalul Județean. Anchetatorii au scos la iveală o adevărată caracatiță a angajărilor pe șpagă, pe diferite posturi, de la brancardieri și până la asistente medicale. Până și anumite transferuri se făceau pe baza traficului de influență și a mitei.

Un post de asistent medical, de exemplu, putea fi cumpărat cu până la 15.000 de euro. Inclusiv pentru un post de brancardier sau de îngrijitor se plătea și 5.000 de euro.

Au fost reținute și duse la audieri, în acel dosar, 11 persoane, printre care și doi foști manageri, asistenți, medici și personal administrativ. Faptele s-au petrecut pe durata a cel puțin trei ani. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite