FOTO Daniel Ciobbanu, top modelul mioritic care a făcut furori în lume: „Cine îşi uită rădăcinile se va pierde în viaţă şi nu-i va găsi sens“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este unul din cele mai apreciate modele autohtone in afara graniţelor ţării. A  fost imaginea unor branduri de renume, este singurul model masculin din România care a apărut de 10 ori pe coperţile unor prestigioase reviste internaţionale si a urcat pe podium pentru designeri celebri. Totuşi, Daniel nu se consideră o vedetă, ci mai degrabă un spirit liber, căruia îi place să-şi hrănească sufletul din frumuseţile lumii.

Daniel Ciobbanu şi-a început cariera în România în anul 1999 iar cea internaţională în anul 2002, fiind totodată şi primul  român care a lucrat ca  model pe continentul asiatic. Era un tânăr chipeş care atrăgea mai toate privirile domnişoarelor dar şi ale doamnelor.  Primul său impact cu reprezentanţi din lumea modellingului autohton a fost în vara anului 1999 pe litoralul romanesc.

„După absolvirea examenului de bacalaureat am plecat în vacanţă, aşa cum obişnuiam, de altfel,  în  fiecare vară, pe litoralul românesc. Acolo am fost remarcat de reprezentanţii unei agenţii de modelling din Bucureşti şi invitat pentru realizarea unui test foto şi, totodată, semnarea unui contract. Şansa mea a fost ca nu m-am prezentat şi am decis sa mă consult cu naşa mea de botez, cunoscuta interpretă de muzică populară, Daniela Condurache.”, îşi aminteşte Daniel.

Revenit în oraşul natal , Daniel i-a povestit naşei sale despre acest episod , cerându-i sfatul.  Aceasta împreună cu mama lui Daniel l-au motivat şi l-au susţinut să-şi încerce şansa. Zis şi făcut. În anul 1999, la una din ediţiile Festivalului Cerbul de Aur, unde Daniela Condurache a participat, l-a abordat pe celebrul creator de moda Cătălin Botezatu şi i-a propus sa-l întâlnească pe finul ei pentru a decide dacă acesta din urmă are potenţial şi să-i recomande o agenţie de modelling cu care să colaboreze.

În urma discuţiilor purtate cu Cătălin Botezatu, i s-a propus să-şi reducă masa musculară urmând ca la o viitoare întrevedere să decidă dacă îl va lua în echipă  pentru Festivalul Internaţional de Moda de la Iaşi. În acea perioadă, Daniel participase pentru a doua oară la Campionatul Naţional de Culturism şi cântarea nici mai mult, nici mai puţin de…100 de kilograme! După doar trei luni de antrenament intensiv, Daniel era la prima sa prezenţă pe podiumul Festivalului de Modă de la Iaşi şi datorită fizicului său impresionant şi a carismei a fost cooptat de Liviu Ionescu, directorul celei mai cunoscute agenţii de modelling din Romania, MRA.

De atunci, pentru Daniel s-au deschis porţile consacrării. În anul 2002, prin aceasta agenţie, a obţinut un contract în Thailanda, fiind astfel primul român care  a lucrat ca model masculin pe continentul asiatic.

În anul 2003, Daniel a încercat, fără succes, să acceadă şi pe piaţa din Turcia. Un an mai târziu, însă, el a obţinut primul contract în ţara în care avea sa cunoască succesul şi care avea să-i devină ca o a doua patrie, Singapore.

De atunci, Daniel a cucerit lumea. La propriu. Este unul din puţinele modele sau poate singurul care a reuşit să ajungă pe toate continentele lumii. În perioada 2003-2005 a obţinut de patru ori titlul de „Cel mai bun model masculin” al României, de două ori în cadrul galei „Pantene Beauty Awards” şi tot de două ori în cadrul galei „Romanian Fashion Awards” .

A apărut în reclame ale unor importante companii, atât în România cât şi în strainătate, precum Sony, Nokia, Canon, Nikon, Polo by Ralph Lauren, Emaar, Emerson, Interlace & Sky Habitat,  Levi’s, Hyundai, Daihatsu, TATA, Wills Lifestyle, Audelade, Pierre Cardin, Splash, SYM, Kenvelo, Golf & Co., Isetan, Coca-cola, Delta, Cupid jewels, Crocker jeans, P&T properties, Wash & Go şi multe altele.

În ultimii zece ani nu a stat în nicio tara mai mult de trei luni

 În spate are cel puţin zece ani de experienţă. În tot acest timp, Daniel a fost selecţionat în campanii şi reclame TV a unor branduri de renume şi a apărut pe coperţile unor reviste consacrate.  Singapore, Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, India, Africa de Sud, Israel, Emiratele Arabe Unite, Taiwan, China, Thailanda sau state ale Uniunii Europene sunt doar câteva ţări pe care Daniel, nu doar că le-a vizitat dar a reuşit ceea ce multe vedete din ziua de astăzi doar visează să facă: să apară în spoturile comerciale şi campaniile publicitare ale unor mari companii.

„Hyundai, unul din sponsorii principali ai CM de fotbal din Africa de Sud din anul 2010, m-a ales în campania  lor de promovare a modelului din seria de lux, Genesis.” spune Daniel, care alături de un cunoscut model din Rusia au fost selecţionaţi într-una din campaniile celei mai mari companii de constructii din lume,  EMAAR, cea care a ridicat cea mai înalta clădire din lume, Burj Khalifa, din Dubai.  

Daniel este nu doar primul , ci cu siguranţă şi singurul model român care a apărut de patru ori pe coperta prestigioasei reviste internaţionale Men’s Health şi de două ori pe coperta revistei de „high fashion”, Men’s Folio.

Prin munca sa, Daniel nu a câştigat doar faimă ci şi respect şi admiratie din partea celor cu care a intrat in contact. Deşi au existat şi câştiguri substanţiale din contracte, Daniel nu a economisit banii ci a decis să-şi hrănească şi să-şi bucure constant sufletul.

„Am călătorit până acum în peste 50 de ţări şi am păşit pe toate continentele. Mi-a plăcut să mă bucur de diversitatea şi unicitatea numeroaselor locaţii de pe acest pământ si, totodată, să pun în practică învăţăturile taoiste şi budiste  care m-au inspirat în ultimii 5 ani. Adevărata valoare a unei persoane nu consta în numele său, poziţia socială, carieră sau bunurile materiale pe care le posedă...nici măcar în faptele sau cuvintele sale. Adevărata valoare se regăseşte în intenţia sa faţă de tot ceea ce gândeşte, spune şi face. Privind retrospectiv am realizat ca în ultimii zece ani nu am rămas în nicio ţară mai mult de trei luni de zile”, spune Daniel. 

Călătoriile, mai presus de orice avere 

La cumpăna dintre ani, după ce a urmărit faimosul foc de artificii din Sydney, Daniel a zburat cu balonul cu aer cald deasupra Alpilor de Sud din Noua Zeelanda, tot acolo experimentează şi saltul cu paraşuta de la peste 3.000 de metri altitudine, a făcut scufundari în Oceanul Indian şi Pacific, a participat la un safari în Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud ca apoi să se scufunde  pentru a vedea marele rechin alb, a ajuns la Capul Bunei Speranţe, a dansat pe ritmuri de samba la Carnavalul din Rio de Janeiro şi a trăit clipe de vis, alături de familia sa spirituală din Brazilia, pe plaja Copacabana la trecerea dintre ani.

 Echipat cu un singur rucsac porneşte din Rio şi după ce străbate Brazilia, Uruguaiul, ţinuturile Patagoniei şi a Ţării de Foc de pe teritoriul Argentinei şi a statului Chile ajunge în Ushuaia, la „capătul lumii”. Urmează o croazieră de două săptămâni în care ajunge pe ultimul continent pe care încă nu păşise, Antarctica, văzându-şi astfel împlinit un vis mai vechi: acela de a ajunge pe toate continentele până la vârsta de 30 de ani.

După toate aceste drumeţii în jurul lumii Daniel îşi aminteşte cu bucurie de una din cele mai frumoase experienţe din viaţa sa: „ Doream să sărbatoresc într-un mod cu totul şi cu totul deosebit împlinirea a 10 ani de când am păşit pentru prima oară pe continentul asiatic, aşa că am ales ca destianţie …Nepalul cu munţii săi, Himalaya, dar şi cu locuri sacre precum Lumbini, o adevărata „Mecca” pentru budhişti.

Doar cu un rucsac ce nu cântarea mai mult de 7 kilograme, cu zile senine dar şi prin vânt şi viscole cum nu mai văzusem, am străbătut pe jos aproximativ 300 de kilometri, am dormit în cort la peste 5000 de metri, pe un ger năprasnic şi am urcat până la cota 6.189 m, pe vârful Imja Tse din masivul muntos Himalaya”.

Fiecare ţară şi fiecare loc şi-a găsit câte un colţ în sufletul tânărului, care recunoaşte că jobul său i-a dat posibilitatea de a trăi aşa cum îşi doreşte: cu imaginaţia şi visele sale fără frontiere, liber ca pasarea cerului.

Daniel a reuşit să treacă peste orice obstacol şi să se simtă „acasă” în orice colţ al lumii. Şi asta, spune el, datorită celor două filozofii orientale, Taoismul si Budismul, pe care şi le-a însuşit şi le-a transformat într-un mod de viaţă.

„Respect şi intru cu inima deschisă în orice lăcaş sfânt, indiferent de care religie aparţine. Dacă perioada din Postul Paştelui din 2006 mă găsea rugându-mă în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în 2013 am reuşit să ajung în Lumbini, locul naşterii fondatorului budismului, Prinţul Siddhartha Gautama”.

 Deşi este un model cunoscut în toata lumea, Daniel păstrează ceea ce unor persoane le lipseşte astăzi cu desăvârşire: modestia şi respectul faţă de oameni. „Frumuseţea fizica este perisabilă şi de suprafaţa. Adevărata frumuseţe a omului o reprezintă curăţenia, puritatea sufletului său, ea putând fi cunoscută în timp prin faptele şi atitudinea sa faţă de semeni şi natură.”, spune Daniel, care este de mai bine de 6 ani un vegetarian convins.

Pasiuni : muzica, lectura şi sportul

La începutul carierei sale, Daniel îşi împărţea viaţa între Botoşani, Bucureşti şi Iaşi. În anul 2000 el a intrat cu media 9,32 la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Cadrul Universităţii „AL. I. Cuza” din Iaşi si cu media 9,82 la Facultatea de Sport din cadrul aceleiaşi Universităţi. In 2005 a obţinut  licenţa la FEAA, iar în anul 2006 la Facultatea de Sport.

„Nu am vrut să renunţ sub nicio formă la studii de dragul carierei în modelling, fiind ferm convins ca cele două licenţe îmi vor fi de mare folos în viaţă.”, spune tânărul. De altfel, sportul se numără printre marile sale pasiuni, el practicând încă din timpul anilor de liceu baschetul, handbalul şi culturismul. El a intrat de două ori în finala  Campionatului Naţional de Culturism pentru juniori, în anii 1998 şi 1999, ocupând de fiecare data locul 5. În prezent, pe lângă înot, alergări şi antrenamentul din sala de fitness , Daniel practica T’ai chi ch’uan şi Qi Gong, ambele învăţate de la maeştri din Singapore, Taiwan şi Hong Kong.

O altă pasiune a sa este muzica, Daniel studiind în perioada anilor de şcoală, la Liceul de Artă Ştefan Luchian din oraşul natal, atât vioara cât şi pianul. Chiar dacă se află la mii de kilometri departe de casă, o parte din sufletul său va rămâne mereu la Botoşani.

„Cine îşi uită rădăcinile se va pierde in viata şi nu-i va găsi sens. Fiecare reîntoarcere pe meleagurile natale reprezintă o şansă de „reîncărcare a bateriilor”. De fiecare dată când la despărţirea de locurile natale îmi imbratisez părinţii, trăiesc un sentiment unic de dragoste şi nostalgie pentru că nu ştiu când şi dacă îi voi mai revedea. Nu a existat deplasare în care părinţii să nu rămână îmbrăţişaţi plângând pe peronul gării cu dorul în suflet faţă de singurul fiu pe care îl au. Depărtările  ne-au unit extraordinar de mult şi ne-au ajutat să trăim stări sufleteşti de o intensitate greu de descris în cuvinte...”, afirmă emoţionat Daniel Ciobbanu.

Pentru el urmează, însă, o nouă exepediţie în lume. Acum, în necunoscut. „Nu ştiu exact pe unde îmi voi purta paşii… Aştept şi ca acea voce interioară, ”ghidul” meu nedespărţit, să-mi spună în care colţ al lumii urmează să mă îndrept pentru a scrie un nou capitol al fascinantei experienţe de viaţa pe care o trăiesc.”, încheie modelul.

Mai puteti citi si : Coca-Cola îşi mută toată administraţia pentru Europa în Bulgaria

                              

<a href="https://adevarul.ro/stiri-locale/arad/un-politist-de-frontiera-de-la-nadlac-a-ajuns-unul-1426177.html">Un poliţist de frontieră de la Nădlac a ajuns unul dintre cei mai faimoşi agenţi imobiliari din Dubai. Tânărul vinde doar case de milioane de euro</a>

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite