Drama copiilor care trăiesc sub ameninţarea morţii. O fetiţă de un an şi un băieţel de 4 ani aşteaptă un miracol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi copii dintr-un sat botoşănean trăiesc în fiecare zi ca şi cum ar fi ultima. Denis, de 4 ani şi Georgiana-Iulia, de 1 an şi opt luni, sunt bolnavi de când au venit pe lume.

Toate eforturile medicilor nu pot evita însă operaţia pe cord la care urmează a fi supus băiatul peste doar două săptămâni la un spital din Târgu Mureş. Georgiana-Iulia are nevoie, însă, de o inimă nouă. Părinţii au găsit un medic la o clinică din Germania care ar  putea face transplantul. Până atunci micuţa trebuie să treacă de o mare încercare.

Acum două zile, o răceală i-a complicat afecţiunea de care suferă la inimă şi medicii de la Botoşani au fost nevoiţi să o trimită la un spital din Iaşi, unde se află şi acum în comă, intubată, cu şanse reale de 15-20 la sută să trăiască, după cum au estimat doctorii.

image

Vezi tristeţea din ochii micului Denis

Părinţii celor doi copii, doi tineri pentru care cele două suflete sunt raţiunea lor de a trăi, nu mai ştiu de unde să facă bani să se descurce cu drumurile la doctori.

„Doi copii avem şi amândoi bolnavi de inimă. Fetiţa e bolnavă mai tare. Acum e la Iaşi, în comă, nu se ştie dacă scapă. Nu mai ştim ce să facem. Nu vrem să cerem osândă de la Dumnezeu, avem de toate pe lângă casă, ca la ţară...Dar nu avem bani de drumuri şi de operaţia asta pe 22 februarie" a măsrturisit Costel Hariga, tatăl celor doi copii.

Micuţul Denis sau „Denis, pericol public" cum îi place să spună despre sine, este un băieţel frumos şi inteligent peste medie, lucru confirmat de medicii din Târgu Mureş. Nu poate merge, însă, la grădiniţă. Nu poate părăsi cei patru pereţi în care zi de zi suferinţa sa se consumă tăcut, între două şedinţe de aerosol şi două drumuri la spital. Pentru că ar putea răci şi asta i-ar complica şi mai mult existenţa. Acasă, Denis se roagă, împreunând mânuţele, la icoana Maicii Domnului. Ştie că undeva în cer, Dumnezeu le rezolvă pe toate şi suferinţa lor are o explicaţie undeva.

„ Seara, după ce fac aerosol, că se face seara şi dimineaţa, mă rog la Doamne Doamne să o facă bine pe surioara mea. Să nu mai plângă mama şi tata să nu mai fugă după bani. Azi dimineaţa tata plângea la telefon, ruga pe mama să aducă fetiţa acasă. Am vrut să plâng eu pentru el, dar nu am voie să mă supăr, de la inimă. Nu mă lasă bunica" a spus copilul. Pentru Denis, durerea nu există, dar îl copleşeşte suferinţa surioarei sale. „Duduie patul când doarme ea. Aşa...cum se aude în sobă câteodată. Vreau să se facă bine" a plâns micuţul de patru ani.

Elevă bătută pe holul şcolii de fostul prieten

În aceste clipe, Iulia Georgiana, care peste trei luni ar trebui să împlinească doi ani, se luptă cu moartea, din cauza unei răceli care i-a agravat afecţiunea de care suferă. Medicii încearcă să-i salveze viaţa, iar dacă scapă de acest obstacol micuţa ar avea o şansă în Germania ca să trăiască normal. Denis ar putea fi operat, dacă are suma de 1500 de euro, imensă pentru părinţii săi.

Ar putea fi ajutaţi să-şi salveze copiii. Pentru lumea toată cei doi micuţi nu înseamnă nimic, dar pentru tinerii părinţi disperaţi, Denis şi Georgiana-Iulia sunt lumea toată. Puteţi face donaţii în contul RO72CECEBT2908Ron0313279 deschis la CEC Ungureni titular Hariga Costel. Numărul de telefon al tatălui micuţilor, Costel Hariga, este 0765.541363. De asemenea, îi puteţi găsi la domiciliul lor din satul Borzeşti, comuna Ungureni. Pe 22 februarie, cu ajutorul oamenilor cu suflet, Denis ar putea fi operat.


Gerul i-a îngrozit pe botoşăneni: Un bătrân şi-a vândut cojocul pentru lemne

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite