Crima din Botoșani. Un tânăr ucrainean a fost arestat preventiv pentru omor calificat

0
Publicat:

Un tânăr de 30 de ani, din Ucraina, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzaţia de omor calificat, în dosarul crimei descoperite sâmbătă în localitatea Loturi Enescu din municipiul Dorohoi.

Mandat de arestare pentru un ucrainean de 30 de ani, acuzat de omor calificat FOTO Arhivă
Mandat de arestare pentru un ucrainean de 30 de ani, acuzat de omor calificat FOTO Arhivă

Tribunalul Botoşani a emis un mandat de arestare pe numele lui Kiriiak Kostiantyn, suspectat că l-ar fi împuşcat în cap pe un compatriot de-al său în vârstă de 26 de ani, potrivit Agerpres.

"Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. În baza art.202 alin.1 şi 3 Cod procedură penală, art.223 alin.2 Cod procedură penală, art.224 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Kiriiak Kostiantyn, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 1 septembrie 2024 şi până la data de 30 septembrie 2024, inclusiv. În baza art.230 alin.1 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare", se arată în soluţia pe scurt a instanţei.

Un tânăr din Ucraina a fost găsit, sâmbătă dimineaţă, împuşcat în cap, într-o locuinţă din localitatea Loturi Enescu din judeţul Botoşani. Lângă cadavrul tânărului a fost găsită o armă de vânătoare.

Victima, un tânăr în vârstă de 26 de ani, fugise din Ucraina împreună cu un alt bărbat, trecuseră graniţa în mod ilegal, iar de cinci zile lucrau amândoi la o firmă de pe raza comunei George Enescu. Patronul acesteia îi lăsase să stea într-o locuinţa care aparţinea societăţii.

Cu o noapte înainte de a face morbida descoperire, patronul fusese sunat şi rugat să vină la locuinţa celor doi ucraineni de unul dintre aceştia, fără a i se spune de ce. Sâmbătă dimineaţă, a rămas şocat atunci când l-a văzut descoperit în casă pe tânărul de 26 de ani într-o baltă de sânge, împuşcat în cap. Lângă acesta se afla o armă de vânătoare.

Duminică poliţiştii l-au reţinut pe principalul suspect, dar nu au precizat dacă este vorba sau nu despre colegul de cameră şi de muncă al victimei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite