Cod galben de ceaţă : Vizibilitate redusă pe E85

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizibilitatea scade sub 200 m foto Adevarul
Vizibilitatea scade sub 200 m foto Adevarul

Până la ora 12, meteorologii avertizează şoferii să circule cu atenţie pe şoselele , inclusiv pe drumul european E85, potrivit unei avertizări nowcasting emisă de Aministraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare nowcasting de cod galben ce vizează fenomenul de ceaţă densă, între orele 09.00 şi 12.00, în judeţele Botoşani. Braşov, Iaşi, Bacău, Neamţ, Vrancea, Galaţi, Vaslui - inclusiv E85.

Vineri dimineaţă, la ora 7.00, ANM a emis o avertizare de cod galben de ceaţă care arată că, între orele 7.00 şi 11.00, se va semnala ceaţă care scade vizibilitatea, local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri.

Avertizarea este de tip nowcasting, ceea ce înseamnă că este valabilă pentru o perioadă scurtă de timp, între orele menţionate mai sus, urmând ca ea să fie prelungită în cazul în care fenomenele persistă.

Vineri, vântul se va intensifica . În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, dar şi pe parcursul zile de sâmbătă, vor fi intensificări ale vântului şi în Moldova. În aceste regiuni, vântul va atinge viteze de 55-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse va spulbera sau viscoli zăpada depusă în zilele precedente.

Vremea va fi geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturi deosebit de scăzute se vor înregistra în dimineaţa zilei de vineri, cu precădere în nord-estul, centrul şi sudul ţării, unde minimele vor coborî frecvent sub -15 grade, până în jurul valorii de -26 de grade în estul Transilvaniei.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor situa, în general, între -10 şi 0 grade Celsius.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite