Botoşani: Statul, băncile şi asociaţiile de proprietari au pus proprire pe 1300 de pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza datoriilor pe care le au la bănci, întreţinere sau la taxele şi impozitele datorate statului, 1323 de botoşăneni s-au ales luna aceasta cu propriri pe pensii. Rămaşi fără bani de sărbători,  oamenii fac scandal la Casa de Pensii.

Mii de penionari s-au trezit în pragul sărbătărilor de iarnă cu pensiile înjumătăţite. Casa Judeţeană de Pensii a fost nevoită să pună  proprire în această lună pe 1323 de pensii în baza titlurilor executorii primite de la bănci, furnizorii de utilităţi sau chiar de la Fisc.

 " Luna aceasta au trimis titluri executorii în jur de 90 de instituţii bancare şi asociaţii de proprietari. Cei care nu şi-au mai primit pensia întreagă şi-au răvărsat nervii pe angajţii noştri, care însă nu au nicio vină. Sunt titluri executorii care trebuie să se pună în aplicare. Conform legii, li se vor reţine o treime din pensie, iar dacă există două sau mai multe titluri executorii se va reţine jumătate din pensia cuvenită, dar fără ca veniturile lunare sa fie mai mici de 300 de lei. Noi nu avem nicio vină că şi-au făcut credite şi acum nu le mai pot plăti. " a declarat Cătălin Dupir, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Botoşani.

În cazul pensionarilor care beneficiază de pensia minimă de 350 de lei, Casa de Pensii nu poate reţine mai mult de 50 de lei, indiferent de câte datorii are repectiva persoană. Suma totală reţinută de Casa de Pensii se ridică la 91.500 de lei.

Amănunte, în Adevărul de Seară de mâine

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite