Botoşani: În judeţ nu sunt camere pentru identificarea autoturismelor fără rovinietă electronică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii botoşăneni au început acţiuni pentru a-i depista pe cei fără rovinietă
Poliţiştii botoşăneni au început acţiuni pentru a-i depista pe cei fără rovinietă

Rovinieta este obligatorie doar pe drumurile naţionale, europene şi autostrăzi, însă există şi portiţe de scăpare în cazul în care sunteţi amendaţi.

De la 1 octombrie toţi participanţii la trafic trebuie să aibă roviniete electronice. Măsura este impusă de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, iar ca noutate, CNADNR a găsit şi o modalitate de a-şi mări veniturile proprii. Şoferii surprinşi fără documentele care atestă plata acesteia vor achita despăgubiri în funcţie de tipul vehiculului, între 28 şi 1.210 euro, pe lângă amenzi ce pornesc de la 250 le şi ajung la 4.500 lei.

"Doar pe drumurile naţionale, unde circulaţia este mai intensă sunt camera de filmat. La noi nu există aşa ceva şi nici nu putem folosi camerele de pe maşinile cu radar. Noi am început acţiuni pe această temă pentru a-I depista pe cei care nu au rovinietă", a precizat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, Dumitru Zmău.

Dacă totuşi a-ţi fost depistat de camerele video din ţară că nu aveţi rovinietă electronică, organul constatator vă informa proprietarul autoturismului asupra abaterii şi va cere lămuriri asupra conducătorului auto. Această procedură se face prin scrisoare recomandată. Puteţi scăpa de amendă dacă nu veţi primi scrisoarea recomandată.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite