Spune-mi cu cine trăieşti, ca să-ţi spun când vei muri. Legătura dintre sufletul pereche şi speranţa de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum se credea că speranţa de viaţă are legătură cu moştenirea genetică sau cu stilul de viaţă. Cercetătorii au ajuns la concluzia că şi sufletul pereche influenţează speranţa de viaţă.

Speranţa de viaţă intră la categoria moştenire genetică, însă specialiştii spun că aceste influenţe nu ar fi atât de importante pe cât se credea. A demonstrat-o o analiză asupra unui grup de 400 de persoane. Conform Science Alert, contează mai mult modul în care ne alegem partenerul de viaţă.

În cadrul studiului s-au comparat efectele diferenţelor generice, în opoziţie cu diferenţele care nu sunt moştenite genetic, ca stilul de viaţă, accidentele sau factorii socio-culturali. 

Cercetătorii de la compania Calico Life Sciences au constatat că speranţa de viaţă a soţilor este relativ similară, mult mai apropiată decât cea dintre fraţii de sexe diferite, care, la nivel genetic ar trebui să aibă trăsături comune.

Cum îşi explică specialiştii asta? Ei bine, aceştia susţin că ne alegem partenerul de viaţă cu caracteristici similare, inclusiv genetice şi socio-culturale. Obiceiurile, inclusiv cele care ţin de alimentaţie şi sănătate fiind comune, nu este de mirare că speranţa de viaţă se „egalizează”.

Rezultatele studiilor precedente au sugerat că genetica influenţează speranţa de viaţă între 15% şi 30%. Potrivit noului studiu, genetica influenţează mai puţin de 7% speranţa de viaţă, adică nici jumătate din cât se estimase anterior. 

Vă mai recomandăm:

Trăsături de personalitate care se moştenesc de la părinţi: „Infidelitatea se transmite din familie“

Cazul gemenelor modificate genetic: Profesorul chinez şi-a anulat participarea la forumul pe tema editării genetice

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite