Primăria Năsăud pregăteşte încă o variantă de „Băile Figa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi ideea unui complex de agrement a fost vehiculată de Mircea Romocea încă din campania electorală, se pare că edilul Năsăudului se gândeşte tot mai tare la acest tip de investiţie. În acest sens, primarul deja a identificat un teren, pe care vrea să pună mâna cât mai repede.

Un complex de agrement era pe lista investiţiilor Primăriei  Năsăud pentru anul 2013. Planurile însă nu s-au concretizat, însă au şanse să se materializeze în anul 2014. 

Mircea Romocea îşi doreşte un complex de agrement pe malul Someşului, în care principala atracţie să fie bazinele de înot. Acesta ar urma să fie finanţat prin fonduri europene.

Potrivit primarului, anul trecut, planurile i-au fost date peste cap de statutul juridic al amplasamentului luat în calcul, parte din teren fiind retrocedat. Este vorba de  Balta Liceului Silvic, unde deja a primit 3 hectare de teren de la Ministerul Educaţiei care-l administra.

Se pare totuşi că de dorinţa primarului Mircea Romocea de a le oferi năsăudenilor un complex de agrement încearcă să profite o societate comercială. Este vorba despre S.C. Iones Sacis SRL, care, potrivit unor surse, a pus deja mâna pe terenul retrocedat de la moştenitoare şi vrea acum să îl dea la schimb Primăriei, pentru un alt teren pe care firma l-a primit în concesiune în anul 2001 tot de la Primărie pentru o perioada de 50 de ani, situat pe strada Bistriţei, unde a funcţionat un abator.

Contractul de concesiune ar urma să fie anulat joi în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, pentru ca mai apoi să se facă schimbul. În schimbul trenului de la Balta Liceului Silvic, societatea comercială în cauză vrea un teren pe care a funcţionat un abator şi care are trei construcţii, în care deja funcţionează sediul acesteia, precum şi o spălătorie auto.

Schimbul ar fi mai mult decât avantajos pentru S.C. Iones Sacis SRL, care nu ar mai plăti redevenţa anuală şi ar rămâne şi cu clădirile în cauză.



Vă mai recomandăm:

FOTO După o zi de muncă pe câmp, bălăceală la piscina comunală. Primăria Romuli a amenajat un mini-ştrand pentru locuitorii săi

Adrenalină, bălăceală şi călărie la Băile Figa




 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite