Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, vrea Parcul Naţional Munţii Rodnei în administrarea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, preşedintele de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan, a anunţat că a cerut trecerea în administrarea instituţiei pe care o conduce a Parcului Naţional Munţii Rodnei. Acesta ar fi luat această hotărâre din cauza conflictelor dintre administraţia parcului şi proprietarii de pădure.

Radu Moldovan a ţinut să precizeze că aşteaptă un raport pe această temă şi că dacă acesta îi va indica faptul că poate schimba situaţia parcului în bine îi va cere ministrului Doina Pană să aprobe preluarea Parcului Naţional Munţii Rodnei.

Acesta a mai spus că unele hotărâri luate de către consiliul parcului sunt de-a dreptul aberante, nepermiţându-se acţiunea în pădurile parcului nici măcar când copacii sunt bolnavi. Cea mai mare problemă este însă lipsa de comunicare dintre autorităţile locale şi administratorul parcului.

„Şi dacă Consiliul Judeţean preia administrarea, instituţia va trebui să respecte legile şi să administreze parcul în baza aceloraşi legi care sunt şi azi. Sunt unii domni care le interpretează ciudat. Nu văd cum dacă de 200 de ani oaia nu a încurcat nimic, încurcă acum”, a mai spus Radu Moldovan.Vă mai recomandăm:
 

Centrul turistic dedicat Parcului Naţional Munţii Rodnei ar putea să nu se materializeze. Primăria Rodna nu are bani nici de TVA

FOTO Povestea colţului de rai apărat şi ocrotit cu îndârjire de un biolog moroşan


 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite