Cuplul criminal descoperit după aproape un an: şi-au omorât amicul de faţă cu propriii copii, l-au tranşat ca pe un animal şi i-au aruncat resturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorii unei odioase crime produse în august 2017 în satul Aluniş, din comuna bistriţeană Zagra, au fost prinşi miercuri, 23 mai, şi reţinuţi pentru 24 de ore. Doi soţi şi un prieten au omorât un bărbat de 40 de ani, după care l-au tranşat ca pe un animal şi i-au aruncat resturile într-un pârâu din apropiere. La toata scena au asistat copiii criminalilor.

În luna iulie 2017, doi bărbaţi şi o femeie au omorât în bătaie un alt consăteam alături de care băuseră împreună. 

După ce l-au bătut s-au pus la somn, iar dimineaţa când au realizat că bărbatul este mort, cei trei i-au tăiat capul victimei şi organele genitale şi l-au tranşat ca pe un animal, după care au transportat resturile cu ajutorul unei pături, până la un pârâu din apropierea casei, unde le-au abandonat. 

Totul s-a petrecut în satul Aluniş, comuna Zagra, într-o casă izolată, situată pe dealuri, ascunsă de pădure, cu acces dificil. Tranşarea cadavrului s-a produs în prezenţa celor trei copii minori ai cuplului. Cel mai mare dintre copii are doar 6 ani. 

„În cursul lunii iulie, 2017, într-o locuinţă de pe raza localităţii Alunişul, cei doi bărbaţi, împreună cu femeia, l-ar fi lovit cu pumnii şi picioarele pe bărbatul de 40 de ani după ce în prealabilă consumaseră băuturi alcoolice împreună. A doua zi cei trei au constatat faptul că bărbatul de 40 de ani a decedat, motiv pentru care au secţionat cadavrul şi l-au aruncat într-un pârâu”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

De aproape un an au avut nevoie poliţiştii şi anchetatorii să desluşească iţele încurcate ale acestei crime odioase. În luna iulie soţia bărbatului omorât, cu care acesta are doi copii, i-a anunţat dispariţia.

crima zagra bistrita 2

În 25 august, un agricultor care îşi lucra terenul a dat peste craniu, mandibulă şi două bucăţi de oase, care compuneau unul dintre braţe. Acesta a alertat poliţia, care mai apoi a început cercetările pentru a vedea dacă oasele aparţin bărbatului dispărut în iulie.

În primăvara acestui an, testele ADN au confirmat faptul că este vorba despre bărbatul dispărut în luna iulie. 

Copiii care au asistat la scenă i-au direcţionat pe anchetatori spre criminali 

Se pare că cei care i-au direcţionat pe anchetatori spre criminali au fost tocmai copiii cuplului, care au asistat la întreaga scenă. Surse din anchetă spun că aceştia au ajuns la un psiholog, cel mai probabil duşi de un educator, cărora le-au povestit ce au văzut. 

Copiii au fost luaţi din familie de către asistenţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Primul suspect a fost identificat în luna mai a acestui an, iar cercetările extinse au scos în evidenţă faptul că responsabili de moartea bărbatului sunt doi bărbaţi şi o femeie. 

 „În 18 mai, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist, au identificat un bărbat de 33 de ani, din localitatea Alunişul, bănuit de comiterea infractiunii. În urma extinderii cercetărilor au fost identificate încă două persoane respectiv un bărbat de 33 de ani de ani din localitatea Alunişul şi o femeie de 31 de ani din localitatea Runcu Salvei, ambele bănuite de cominterea faptei, însă care erau plecate la muncă în străinătate”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Crina Sîrb. 

crima zagra bistrita 3

Primul suspect identificat în 18 mai, care a consumat băuturi alcoolice alături  de victimă şi de cuplul în casa căruia s-a întâmplat grozăvia a fost luat de acasă. Cei doi soţi care au participat la crimă au fost luaţi miercuri chiar de la vamă.

Cei doi se întorceau acasă din Spania, unde au fost la lucru. Cei trei suspecţi au fost duşi la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi ulterior la reconstituire, întrucât aceştia au recunoscut tot ce au făcut. Aceştia le-au arătat anchetatorilor exact cum s-a petrecut tot.

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind propuşi pentru arestare preventivă. Aceştia sunt acuzaţi de omor şi profanare de morminte sau cadavre. 

Vă mai recomandăm:

Coincidenţă criminală macabră: bărbat omorât cu ranga de un membru al familiei care i-a ucis şi tatăl, acum 5 ani

Bărbat omorât de prietenul apropiat cu peste zece lovituri de rangă. Ucigaşul şi-a recunoscut crima cu seninătate. „Nu erau violenţi. De familie bună, amândoi“

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite