10 ponturi pentru a vedea întreaga lume cu bani puţini. De ce e important ce vârstă ai şi în ce perioadă a anului mergi în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu puţină atenţie şi răbdare poţi vizita unele dintre cele mai căutate locuri cu bani puţini
Cu puţină atenţie şi răbdare poţi vizita unele dintre cele mai căutate locuri cu bani puţini

Dacă unii fac economii un an întreg pentru a-şi permite o vacanţă într-una din capitalele lumii, alţii reuşesc cu mai puţin de un salariu minim pe economie să vadă jumătate din Europa. Cum este posibil? Adevărul vă prezintă 10 ponturi utile care promit să vă aducă mai aproape de destinaţiile visate cu bani puţini.

La cei 27 de ani ai săi, bistriţeanul Victor Perdevară a reuşit să vadă mai multe locuri decât au reuşit două generaţii. Culmea, tânărul a reuşit să vadă cele mai frumoase locuri din Europa cu doar câteva sute de lei în buzunar. 

Alături de Victor Perdevară, Adevărul vă prezintă 10 ponturi utile pentru a vedea lumea cu bani puţini. 

1. Fereşte-te de tren sau vapor! În întreaga Europa, trenul şi vaporul par să fie cele mai scumpe mijloace de transport. 

2. Alege cu încredere autobuzul sau chiar avionul. Autobuzul şi mai nou avionul sunt mult mai ieftine decât trenul şi vaporul. Poţi ajunge dintr-o capitală în alta cu sub 50 de euro.

3. Autostopul poate fi cel mai bun prieten al tău. Autostopul funcţionează în întreaga Europa şi de multe ori nu implică niciun cost. Mai mult, există şi site-uri specializate care dau sfaturi despre unde şi cum să faci autostopul.

4. Vârsta şi anumite zile ale săptămânii îţi pot garanta intrarea gratuită la unele dintre cele mai importante muzee ale Europei. În Paris de exemplu, dacă ai sub 25 de ani, poţi vedea mare parte din muzee gratuit. De asemenea, multe dintre muzee lasă biletul la jumătate de preţ în anumite zile ale săptămânii, dar şi în anumite perioade ale anului. 

5. Alege să mergi în vacanţă când nu merge nimeni. Vacanţele în extrasezon îţi pot garanta economii serioase la cazare, vizitarea unor obiective turistice şi chiar masă în cele mai multe dintre capitalele Europei.

6. Apelează cu încredere la site-urile de ospitalitate online. În ultimii ani au apărut multe site-uri unde-ţi poţi găsi gazdă în diferite colţuri ale lumii fără să plăteşti. Binele trebuie răsplătit însă, astfel că poate, gazda ta va dori să fie răsplătită şi să fie găzduită de tine în viitor. 

7. Traseele spirituale au de regulă cazare gratuită, garantată de cele mai multe ori de diferite confesiuni religioase.

8. Organizarea te poate ajuta să economiseşti. Planurile făcute din timp, care presupun găsirea cazării, a mijloacelor de transport şi stabilirea unui traseu, te pot ajuta să economiseşti sume frumuşele.

9. Rezervă din timp biletele de transport şi cazarea. Reducerile încep de la 5-10% şi ajung şi până la 40%. 

10. Profită de bucătăriile „publice”, unde poţi să-ţi găteşti singur. Alimentele de bază sunt mult mai ieftine decât preparatele din restaurante. În multe capitale din Europei deja a fost dezvoltat acest concept care funcţionează destul de bine. De asemenea, bucătăriile „publice” pot fi întâlnite şi pe traseele spirituale. 

 Vă mai recomandăm:

Aventurile unui bistriţean prin Europa, fără un ban în buzunar. Perdevară a văzut de toate, de la turcii obsedaţi de sex la cerşetorii generoşi din Paris

Povestea fascinantă a calfelor călătoare, meşteşugarii care se rup de familie şi prieteni trei ani şi poartă „uniformă” desprinsă din Evul Mediu

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite