VIDEO FURTUNĂ: Adăpost de animale lovit de fulger, acoperiş smuls de vijelie şi reţele electrice afectate, în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un adăpost din Mara a fost lovit de fulger FOTO: Adevărul
Un adăpost din Mara a fost lovit de fulger FOTO: Adevărul

O furtună de proporţii s-a abătut aseară asupra întregului judeţ. De această dată, pagubele au fost semnificative având în vedere că în localitatea Mara un adăpost de animale a fost lovit de fulger, la Ulmeni o clădire a rămas fără acoperiş iar în mai multe localităţi reţeaua electrică a fost pusă la pământ de vijelie.

Un prim incident a avut loc în localitatea Mara, unde un fulger a lovit un adăpost de animale. Astfel, s-a declanşat un incendiu, proprietarul reuşind să scoată doar animalele din adăpost. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detaşamentul din Sighetu Marmaţiei pentru stingerea incendiului. Oamenii au reuşit să îşi salveze doar vacile şi porcii, utilajele agricole şi tone de fân depozitate în podul clădirii au fost mistuite de flăcări. Chiar dacă majoritatea oamenilor din sat au sărit în ajutorul maramureşeanului, nu s-a mai putut face mare lucru. Proprietarul a povestit că nu este primul incident de acest gen prin care trece de-a lungul anilor. „Am fost în casă cu soţia şi am vazut vântul puternic. Am zis către ea hai repede să inchidem pe aici pentru că am mai păţit-o o dată în 1982 când tot aşa mi-a distrus casa, dar nu fulgerul ci vântul atunci. Am ieşit cu soţia afară. Dintr-o dată zice ioi de mine măi Fănica, uite cum merge flama în grajd. Am şi văzut cum o ieşit focul din fân. Am scos animalele, porcii. O mai rămas cositoarea, moara, toate sculele ce le aveam” a Ştefan Bohotici, proprietarul imobilului.

Acoperiş din tablă smuls de vijelie la Ulmeni

Furtuna care s-a abătut şi în oraşul Ulmeni a produs pagube la un imobil. Rafalele de vânt au smuls un acoperiş de tablă de pe clădirea centrului APIA şi l-a doborât la pâmânt, în curte. Acoperişul de tablă a fost smuls de vijelie, pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi. 

Mai mult, precipitaţiile sub formă de ploaie au ajuns interiorul imobilului şi au degradat un tavan din rigips, pe o suprafaţă de 18 metri pătraţi. De asemenea, apa rezultată din precipitaţii s-a scurs la parter şi primul etaj. Membrii comitetului local pentru situaţii de urgenţă şi angajaţi ai centrului au intervenit pentru eliminarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice periculoase, prin îndepărtarea tablei din curtea imobilului şi a apei din clădire.


Reţea electrică afectată de vijelie

Intensificările de vânt care au avut aspect de vijelie au afectat şi un tronson de alimentare cu energie electrică de 20 kV. Astfel, reţeaua este efectată parţial în localităţile Şişeşti, Groşi şi Negreia. Un echipaj de intervenţie de la societatea Electrica s-a deplasat la faţa locului pentru identificarea zonei de reţea avariată, respectiv lucrează pentru remedierea deficienţei şi reluarea alimentării cu energie electrică.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite