Primarul interimar din Săpânţa vrea să dizolve Consiliul Local. Prefectul vrea să-i bage minţile în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localitatea Săpânţa din judeţul Maramureş este de câteva zile în atenţia Prefecturii Maramureş ca urmare a unor evenimente care se întâmplă la nivel de conducere interimară a primăriei. Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian a declarat că a primit pe adresa instituţiei o hârtie semnată de mai mulţi săpânţeni care reclamă o serie de ilegalităţi care se întâmplă în Primăria Săpânţa.

“Am primit la Prefectura Maramureş o scrisoare deschisă în care se arată că Săpânţa este a oamenilor de omenie şi cu frică de Dumnezeu.  Scrisoarea este redactată de un grup de oameni din Săpânţa care fac referire la o angajată a Primăriei, pe nume Pop Irina, directoare de cămin cultural. 

Din ce îmi spun mie aceşti oameni se pare că doamna are un program special în încinta Primăriei Săpânţa. O să fiu la Săpânţa săptămâna viitoare, asta aşa, ca să văd dacă este angajata Primăriei sau locul ei de muncă este la Căminul Cultural”, a explicat Anton Rohian.

Bătălie pe putere

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai adăugat că la Săpânţa mai sunt şi alte probleme, de data aceasta făcute de primarul interimar. Acesta din urmă, susţine prefectul, odată ce a aflat că decizia de suspendare a primarului Stan rămâne în picioare, a cerut dizolvarea Consiliului Local.

“Fostul viceprimar asigură acum interimatul, dar are şi el o hibă. Ştiu de la Curtea de Apel că şi el este cercetat pentru modul în care a declarat că nu a fost la volan. Până când instanţa se va pronunţa, el este un om nevinovat. Îi spun doar că ar trebui să fie primar interimar şi să nu răspundă la comenzi. Pentru că după data de 8 septembrie, când s-a dat dreptate Prefecturii, el a cerut dizolvarea Consiliului Local. Mi se pare că e cam cusută cu fir alb treaba asta, pentru că nu este în faza în care CL să fie dizolvat”, a concluzionat Rohian.

Vă reamintim că la Săpânţa vor fi organizate alegeri în cel mai scurt timp, după ce primarul Gheorghe Stan a fost suspendat din funcţie. Ordinul de suspendare dat de prefect a fost atacat în instanţă, instanţa de judecată dând dreptate Prefecturii la începutul lunii septembrie. 

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite