Drumurile proaste alungă turiştii. Tot mai puţini străini aleg să viziteze Maramureşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai putini turisti straini in Maramures FOTO:Rares Moise/Adevarul
Tot mai putini turisti straini in Maramures FOTO:Rares Moise/Adevarul

Numai cuvinte de bine atunci când vine vorba de a vorbi despre obiectivele turistice ale Maramureşului, însă atunci când vine vorba de drumuri, e dezastru. Un dezastru care se vede în numărul tot mai mic de străini care vin în judeţ. Cifrele venite de la statisticienii maramureşeni, cifre care fac referire la primul semestru al anului în curs în comparaţie cu perioada similara din 2013, arată clar că străinii nu mai vin ca pe vremuri în judeţ.

Din raportul care atestă starea economico-socială a Maramureşului întocmit de către cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică Maramureş reiese că au crescut numărul turiştilor români care au venit să viziteze Maramureşul în prima parte a acestui an.

Cifrele Direcţiei Judeţene de Statistică pe  semestrul I al anului 2014 arată că capacitatea de cazare turistică în funcţiune a structurilor de primire turistică a fost de 791.909 locuri/zile, mai mică cu 2,4% faţă de perioada similar a anului trecut.

În semestrul I al anului în curs, hotelurile au deţinut cea mai mare pondere (40%) în totalul capacităţii de cazare turistică, urmată fiind de pensiunile agroturistice - 20,9%, pensiuni turistice 18,9%, tabere de elevi şi preşcolari 7,1%, şi restul tipurilor de structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, cu un procent de 13,1%.

“Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune în semestrul I 2014 a fost de 11,3% per total structuri de primire turistică. Au fost înregistrate 74959 înnoptări la turişti români (84,0%) şi 14.309 înnoptări la turişti străini (ceea ce înseamnă 16,0%).  

Comparativ cu semestrul I al anului trecut, numărul înnoptărilor a crescut cu 1,7% per total, cu 2,3% la turiştii români, dar a scăzut, din păcate, cu 1,0% la turiştii străini”, a declarat directorul executiv adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică, Marius Pop.

 

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite