Centrul de Planificare Familială se mută în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Baia Mare  Foto: Adevărul
Spitalul Judeţean Baia Mare  Foto: Adevărul

Centrul de Planificare Familială va funcţiona în incinta Sptalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, începâd cu data de 16 noiembrie 2015. Spaţiul destinat acestei activităţi este cel în care a funcţionat până acum Fizioterapia, la parter.

Accesul la Centrul de Planificare Familială se va realiza atât pe intrarea principală a Spitalului Judeţean, cât şi pe intrarea laterală (fostul acces către Urgenţe Pediatrie).

Serviciile oferite de  Centrul de Planificare Familială sunt: contracepţie şi consultaţii prenupţiale, cabinet ginecologie şi cabinet de educaţie pentru sănătate.

În cabinetul de ginecologie se fac consultaţii, ecografii ginecologice şi recoltări vaginale în afara programului medicului ginecolog.

Cabinetul de educaţie pentru sănătate îşi desfăşoară activitatea atât în incinta CPF, cât şi în şcolile şi liceele care solicită aceste servicii. Cabinetul are în dotare DVD şi televizor pentru vizionarea filmelor de educaţie pentru sănătate şi Şcoala părinţilor, pliante, saltea pentru gimnastica gravidei şi alte materiale didactice. Elevilor le sunt puse la dispoziţie, în funcţie de vârsta lor, următoarele teme de educaţie a reproducerii: pubertatea, contracepţia, bolile cu transmitere sexuală, avortul.

Pentru „Şcoala părinţilor”, Centrul de Planificare Familială propune următoarele teme: igiena şi alimentaţia gravidei, naşterea, alăptarea, îngrijirea nou-născutului şi gimnastica pre şi post-natală. La încheierea cursurilor se elibererează adeverinţe de absolvire.

Serviciile oferite de Centrul de Planificare Familială Baia Mare sunt în mare parte gratuite. Servicii oferite contra-cost sunt: eliberarea certificatului prenupţial, analiza secreţiei vaginale, testul Babeş Papanicolau şi consultul ecografic.

Mai puteţi citi:

De ce sunt arsurile atât de grave şi imprevizibile: „Este o boală a întregului organism, nu numai a pielii“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite