Băimărenii au ignorat total restricţiile Covid-19. Peste 500 de persoane la pornirea iluminatului festiv VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost pornit iluminatul festiv în Baia Mare FOTO Facebook Cătălin Cherecheş
A fost pornit iluminatul festiv în Baia Mare FOTO Facebook Cătălin Cherecheş

Peste 500 de băimăreni s-au strâns aseară în Piaţa Libertăţii din Baia Mare pentru a participa la deschiderea iluminatului festiv. Poliţiştii s-au deplasat imediat acolo şi au împărţit 4 sancţiuni în valoare de 6.500 de lei

După trei săptămâni de carantină zonală, băimărenii nu au mai ţinut cont de regulile sau restricţiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. În timp ce în majoritatea oraşelor din ţară târgurile de Crăciun au fost anulate şi pornirea iluminatului festiv a fost făcut în tăcere, în Baia Mare totul s-a desfăşurat aproape ca în vremurile normale.

După ce primarul municipiului, Cătălin Cherecheş, a anunţat public data şi ora pornirii iluminatului festiv şi a celor două târguri de Crăciun, peste 500 de cetăţeni au ţinut să îi fie alături. În acest an au fost alese două locaţii pentru a se evita astfel aglomerarea.

Piaţa Libertăţii a devenit aproape neîncăpătoare pentru cei care nu au vrut să piardă momentul. De la mic la mare oamenii au stat aproape lipiţi, fără să ţină cont de distanţarea socială. Momentul culminant a fost sosirea lui Moş Crăciun cu o sanie trasă de doi cai. Copiii au dorit să ajungă în braţele moşului care le-a adus cadouri, lângă bradul înalt de 22 de metri.

Nu a durat mult până ca autorităţile să apară la faţa locului. Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au sancţionat 3 persoane fizice, dar şi organizatorul evenimentului. Valoarea totală a sancţiunilor s-a ridicat la 6.500 lei.

VIDEO

Vă recomandăm să mai citiţi:

Raluca Turcan: Să te ambiţionezi să faci târg de Crăciun acum, în plină pandemie, este ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii

Târg de Crăciun în ciuda pandemiei la Râmnicu-Vâlcea. „Trebuie să se simtă, cât de cât, spiritul Sărbătorilor”

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite