VIDEO Mesaj protestatar pe ritmuri de rock contemporan, lansat de o trupă de tineri din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa RAPAX a lansat noul videoclip Sursa RAPAX
Trupa RAPAX a lansat noul videoclip Sursa RAPAX

Patru tineri din Bacău, uniţi de pasiunea pentru rock, intră pe piaţa muzicală românească cu o melodie-protest. Sub numele RAPAX (care în latină înseamnă „rapace, lacom, răpitor“), băcăuanii lansează joi, 12 noiembrie, ora 12.15, primul lor single şi un videoclip cu un puternic mesaj anti-sistem.

Alexandra Hrincescu (16 ani), Vlad Prisacariu (18 ani), Tudor Păun (17 ani), Andrei Bostan (15 ani), formează RAPAX, una dintre cele mai noi, dar bine închegate trupe rock tinere de pe piaţa românească. Au lucrat la compoziţiile lor luni de zile, iar acum lansează prima piesă, „Demise” (care în limba engleză se traduce prin „moarte, expirare, anihilare“), şi primul lor videoclip, filmat în condiţii de pandemie. 

GALERIE FOTO CU TRUPA RAPAX

Membrii trupei descriu cântecul ca fiind o piesă-protest, despre ce simt tinerii care nu se mai regăsesc în multe dintre formele de convieţuire din societatea noastră bolnavă. "E despre anxietate, frici şi neîncredere. Despre imposibilitatea unei generaţii de a se regăsi în tiparele impuse de societatea actuală, subjugată de ipocrizie, superficialitate şi de puterea banilor. O societate în care umanitatea îşi pierde din valoare. E povestea tinerilor care cară cu greutate acest bagaj tot mai apăsător de "repere" false livrate de alţii şi pe care nu vor să le accepte. E povestea multora dintre ei care decid să "fugă" şi să îşi creeze propriul set de valori", susţin membrii trupei.

Artiştii şi-au pregătit mesajul anti-sistem mai bine de un an. 

„Stilul muzical al trupei îmbină element din prog, hardcore şi Nu metal. Trăsătura evidentă este caracterul modern şi agresiv al sonorităţilor,” a afirmat Sorin Antohi, producător muzical al RAPAX şi totodată cunoscut basist şi vocalist al trupei Masked Toys din Bacău.

Clipul a fost realizat de regizorul Mihai Grecea, şi el producător muzical al trupei, care a lucrat în studio cu cvartetul băcăuan şi la înregistrările primelor trei piese care vor intra pe primul E.P. RAPAX de anul viitor.

"Conectaţi la o tradiţie veche, dar uitată în ultimii ani în oraşul lui Bacovia, care a avut în anii '80 şi '90 multe trupe bune şi festivaluri de rock, liceenii şi-au urmat pasiunea şi au decis să se facă auziţi în toată lumea. A fost o poveste frumoasă acest proiect. Practic am fost de faţă la profesionalizarea unei trupe tinere şi cu viitor. 

Membrii trupei sunt copiii unor colegi din generaţia mea din Bacăul meu natal. Andrei, toboşarul, bunăoară, moşteneşte pasiunea chiar de la tatăl său, Cornel Bostan, fostul meu coleg din trupa cu care am cântat şi eu în anii '90. Am dat curs apelului membrilor RAPAX de a-i sprijini pentru că m-au convins că îşi asumă cu adevărat să facă muzică şi că vor munci serios. 

Bravo lor! A fost un stagiu-şcoală de înregistrări în studio. Practic au avut libertatea să facă ce au dorit ei din perspectivă artistică iar noi, producătorii, le-am arătat doar cum se face o producţie şi i-am ajutat să facă mare parte din lucruri singuri. Transfer de know-how. A durat mult, dar satisfacţiile sunt pe măsura efortului. 

Avem astăzi un clip gata, încă unul în şantier şi încă două piese în faza de mixaj. Sper ca această gaşcă simpatică şi hotărâtă să aducă un aer proaspăt în muzica rock & metal de la noi", afirmă Mihai Grecea, fost chitarist al trupei Totem din anii '90, care, după ce a supravieţuit tragediei de la Colectiv, s-a întors după mulţi ani la muzică.

Premiera clipului trupei va avea loc online, având în vedere situaţia medicală actuală din ţară.

Cine sunt membrii trupei

Alexandra Hrincescu, voce. A început să cânte acest gen de muzică de acum patru ani. A cochetat cu chitara şi tobele, ca acum, în trupa actuală, să fie vocal. Pe lângă muzică, tânăra este pasionată de limbile engleză şi germană şi susţine că vrea să devină medic. Este pasionată de gătit.

Vlad Prisacariu, chitară.  S-a îndrăgostit de muzica rock de la zece ani spre disperarea părinţilor. A primit cadou în cele din urmă o chitară electrică pe care a început să o studieze zilnic. Este pasionat de tehnologie, motociclete şi maşini.

Tudor Păun, bass. 
A început să cânte la chitara abandonată de fratele său mai mare şi a studiat muzica la un club de rock. A fost „racolat” în actuala trupă direct de la un bal al bobocilor la unul din liceele băcăuane. Este pasionat de căţăratul pe munte, drumeţii şi istorie.

Andrei Bostan, tobe. Deşi este mezinul trupei, e unul dintre membrii fondatori. Prima tobă jucărie a primit-o la patru ani, dar a pus pentru prima dată beţele pe tobe „oficial” la şase ani. Este autodidact în materie de muzică şi pe lângă tobe mai cântă şi la chitară. Este pasionat de tehnică de reproducere a sunetelor digitale.

Protagonistul poveştii din clip este Ştefan Ghiorghiu (18 ani), al doilea membru fondator al trupei RAPAX. Este la rândul său chitarist şi anul acesta a decis să nu mai cânte în RAPAX, pentru a îmbrăţişa teatrul, a doua sa pasiune.

Vă mai recomandăm:

Şcoală de rock la Bacău. „The Old Boys“ ai anilor '90  au înfiinţat trei trupe de copii şi adolescenţi. „Povestea rock-ului merge mai departe“

Norocul de a-ţi întâlni idolii: cum a adus Voltaj în lumina reflectoarelor o tânără din Bacău

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite