Sechelariu, achitat de Tribunalul Bacău în dosarul schimbului de terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Sechelariu
Dumitru Sechelariu

Dumitru Sechelariu, fost primar al municipiului Bacău, Laurian Lucaș, fost viceprimar, și Dorinel Ifrim, șef al Serviciului Cadastru din cadrul Primăriei Bacău pe timpul vechii administrații, au fost considerați nevinovați în dosarul cu tranzacțiile imobiliare dintre Consiliul Local și fabrica Letea.

După șapte ani de procese, decizia a fost dată marți, de către magistrații Tribunalului Bacău care au considerat că schimbul de terenuri a fost perfect legal și fără avantaje pentru fostul edil al Bacăului. 

Potrivit rechizitoriului,  Sechelariu ar fi obținut câștiguri ilegale de pe anumite terenuri aflate în proprietatea firmelor sale, pe care le-a dat la schimb cu altele aflate în proprietatea publică a municipiului.

Prejudiciu zero

Cea mai important tranzacție a fost cea din 2003, când Consiliul Local Bacau a primit din partea fabricii Letea, aflată în proprietatea lui Sechelariu, aproximativ 6 hectare de teren plus clădirile din componența bazei sportive, ștrandul și terenul de fotbal.

La schimb, fabrica de hârtie a primit din partea Consiliului Local Bacău 3,2 hectare de teren situate în vecinătatea Stadionului Municipal. Prejudiciul estimat de procurorii DNA în anul 2005 a fost de 3.300.000 de lei.

Expertiza realizată în urmă cu câteva luni a demonstrat că prejudiciul este zero.

Instanța a dispus și ridicarea sechestrului asiguratoriu pus pe bunurile mobile și imobile ale lui Dumitru Sechelariu și ale lui Laurian Lucaș.

"Pentru noi este o bătălie important pe care am câștigat-o", a afirmat fostul viceprimar Lucaș. Dumitru Sechelariu a refuzat să ofere un punct de vedere.

Sentința poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la data pronunțării ei.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru ultimele ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite