„Natură metalo-ceramică” la  Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” invită băcăuanii de miercuri, 2 aprilie, ora 11.00, să viziteze expoziţia „Natură metalo-ceramică”, ce va conţine creaţii artistice inedite ale artistului Oleg Fulga.

Vor fi expuse 59 de piese, reprezentări ale unor forme din natură, mitologie, istorie, simbolistică, realizate din materiale utilizate în tehnica dentară (ceramică şi metale) şi şase lucrări cu ornamente ceramice pe dinţi.

Tehnica utilizată de autorul creaţiilor este unică în lume şi a fost recunoscută prin acordarea de premii la concursuri naţionale şi internaţionale. În anul 2011 pentru lucrarea „Fluture pe dinţi”, Oleg Fulga a primit premiul II la Congresul „Zilele tehnicii dentare”, care a avut loc la Sinaia.

La concursul internaţional de creaţii artistice din ceramică „Live Interactive Veneering Arts”, care s-a desfăşurat în anul 2013 în Germania, lucrarea „Crin în ceramică” a obţinut premiul I. Ambele lucrări premiate vor putea fi admirate în expoziţie, alături de alte piese asemănătoare.

Programul de vizitare este zilnic între orele 8.00 şi 16.00. Preţul unui bilet de intrare: individual - 4 lei
elevi, studenţi - 1 leu, pensionari - 2 lei.

Alte articole:

Ceramica dentară - ridicată la rang de artă de un tehnician dentar

Expoziţie inedită la Muzeul de Istorie din Galaţi. Află ce surpriză cu totul specială te aşteaptă


 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite