Fostul primar al Bacăului, Cosmin Necula, achitat într-un dosar DNA. Pe fond primise trei ani de închisoare, cu suspendare

0
0
Publicat:

Curtea de Apel Bacău i-a achitat astăzi pe fostul primar Cosmin Necula dar și pe viceprimarul Daniel-Dragoș Ștefan, care au fost trimiși în judecată, în 2019, pentru abuz în serviciu și un prejudiciu de peste o jumătate de milion de lei.

Fostul primar a fost condamnat de Tribunalul Neamț
Fostul primar a fost condamnat de Tribunalul Neamț

Procurorii Anticorupție i-au acuzat de săvârșirea infracțiunii de participație improprie (sub forma determinării) la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii precizeau în rechizitoriu, că la data de 10 iulie 2017, într-o ședință a Consiliului Local Bacău, inculpații Necula Cosmin și Ștefan Dragoș Daniel, cu intenție, i-au determinat pe consilierii locali prezenți să adopte o hotărâre cu încălcarea dispozițiilor Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Tribunalul Neamț i-a condamnat pe cei doi, pe 31 iulie 2023, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu interdicția de a ocupa o funcţie publică, pe o perioadă de 3 ani.

Curtea de Apel Bacău a schimbat soluția pe latura penală, constanând că fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. Potrivit instanței însă

„Achită inculpaţii: - Necula Cosmin pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie (sub forma determinării) la infracţiunea de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 132 din Legea 78/2000, cu referire la art. 297 alin. 1 Cod penal, - Ştefan Daniel – Dragos, pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie (sub forma determinării) la infracţiunea de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 132 din Legea 78/2000, cu referire la art. 297 alin. 1 Cod penal, întrucât faptele nu au fost săvârşite cu forma de vinovăţie prevăzută de lege. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat la fond rămân în sarcina statului. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate.”, se arată în soluția Curții de Apel Bacău. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite