Fost director economic al CET Bacău, pus de procurorii DNA sub control judiciar pentru luare de mită de 650 de mii de lei
0Fostul director economic al CET Bacău, care şi-a dat demisia în aprilie 2011, este acuzat de procurori, de luare de mită în valoare de 650 de mii de lei. Suma reprezenta 5% dintr-un contract al unei firme, care transporta cărbune la CET. Gabriela Mazilu a fost până la sfârşitul anului trecut directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.
Fosta şefă a APIA Bacău, Gabriela Mazilu, a fost pusă sub măsura controlului judiciar de procurorii Anticorupţie, pentru luare de mită, faptă care ar fi fost produsă în perioada în care ocupa funcţia de director economic al societăţii de termoficare din Bacău, CET, aflată acum în faliment.
Pe 18 februarie, Tribunalul Bacău a respins recursul Gabrielei Mazilu şi a menţinut măsura preventivă. Concret, urmare a unui denunţ făcut de unul dintre furnizorii CET, Gabriela Mazilu a fost pusă sub învinuire şi inculpată pentru corupţie. Împreună cu ea, tot pentru luare de mită, este inculpat şi soţul, Ovidiu Mazilu. Denunţul a fost făcut de Onorică Palade, care deţine firma L&DL Internaţional şi care a trebuit să plătească 650 de mii de lei în contul unei firme din Comăneşti, controlată de Ovidiu Mazilu, pentru ca CET-ul să plătească la timp facturile.
"În denuntul formulat la DNA, Palade susţine că Mazilu i-ar fi solicitat 5 la sută din valoarea contractului de transport cărbune câştigat de L&DL Internaţional. În 2009, societatea controlată prin interpuşi de Onorică Palade a adjudecat un mega-contract de la CET, în valoare de 12,7 milioane lei (aprox. 3 milioane euro), în vederea asigurării transportului a 100.000 de tone de cărbune", se arata intr-un articol, de pe portalul bacau.net.
Gabriela Mazilu a mai fost implicată şi în alte scandaluri de corupţie, mai recente.
Direcţia de Control Antifraudă a Ministerului Agriculturii a constat, în urmă cu câteva luni, nereguli grave la APIA. Directorul Gabriela Mazilu a decontat din banii instituţiei chiar şi 470 de litri de benzină pe lună (ianuarie 2014). De cele mai multe ori, alimentarea şi plăţile aveau loc la Bucureşti, în timp ce maşina instituţiei se afla în Bacău.