EXCLUSIV Preotul care a exorcizat o femeie în biserica Jandarmeriei din Bacău, suspendat de patru luni de Arhiepiscopie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Iulian Ichim, care a exorcizat o femeie demonizată în biserica jandarmilor din Bacău, a mai fost suspendat şi după ce a condus alaiul la înmormântarea lui Dumitru Sechelariu FOTO Mircea Merticariu
Preotul Iulian Ichim, care a exorcizat o femeie demonizată în biserica jandarmilor din Bacău, a mai fost suspendat şi după ce a condus alaiul la înmormântarea lui Dumitru Sechelariu FOTO Mircea Merticariu

Gabriel –Iulian Ichim, preotul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Bacău, cu grad de colonel, a fost suspendat printr-o adresă a Arhiepiscopiei Romanului, acceptată de unitatea militară, după ce acesta a exorcizat o femeie în biserica „Sfânta Treime“ a jandarmilor băcăuani. Preotul le-a făcut plângeri penale şefilor din Jandarmerie dar şi reclamaţii unor persoane din conducerea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Preotul băcăuan Gabriel Iulian Ichim aşteaptă de aproape patru luni să fie judecat de Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Lui i-a fost ridicat dreptul de a mai sluji, după ce în luna martie a exorcizat o femeie în biserica Inspectoratului de Jandarmi din Bacău. Potrivit unei adrese a Arhiepiscopiei, de pe 13 aprilie, preotul Ichim este oprit de la a mai sluji „din oficiu şi beneficiu“.

Iulian Ichim crede însă că măsura arhiepiscopului Romanului şi Bacăului, Ioachim Băcăuanul asumată şi de conducerea Inspectoratului de Jandarmi din Bacău este abuzivă. Pe 20 iunie, preotul colonel Ichim i-a făcut plângere penală comandantului unităţii, pe motiv că nu şi-a apărat angajatul, care este preot militar, cu statut special. Reclamaţiia s-a îndreptat şi împotriva unor jandarmi de la „personal“ dar şi a unor preoţi, care ar fi beneficiarii suspendării lui. 

„Trebuia să-şi apere angajatul, să nu ţină cont de o acţiune ilegală împotriva mea. Consistoriul nu are competenţă materială şi terirorială în speţa asta. Sunt pus la dispoziţie după ce am făcut acea slujbă. Biserica jandarmilor stă ca o casă părăsită, acolo sunt banii noştri ai jandarmilor. Unitatea trebuia să ceară judecarea rapidă a cazului şi nu trebuia să primească în unitate preoţi care nu corespund cerinţelor legale. Singurii care au voie să intre în unitatea militară şi au acces şi la date clasificate sunt preoţii militari. După patru luni de stres şi supărare m-am îmbolnăvit, am stat internat la Spitalul Militar din Iaşi, acum sunt în concediu medical, cu tensiune mărită, ficat mărit, astm căpătat pe fond nervos şi probleme cu inima“, afirmă preotul militar Iulian Ichim. 
Preotul băcăuan crede ferm că Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a făcut un abuz în cazul lui, superiorii ierarhici având competenţă doar pentru probleme canonice. „Sunt deja patru luni de tergiversare în care aştept să fiu judecat. Mi-au pus condiţia să-mi achit nişte datorii personale şi apoi mă judecă. Eu mai am datorii personale, ca orice om, vreo 30 de ani la bănci şi persoane fizice. Asta e şantaj şi ameninţare. Eu sunt preot,  nu sunt lăsat să slujesc Domnului şi colegilor jandarmi, care au nevoie de asistenţă religioasă. Nu răspund adreselor mele, trimit preoţi să mă tulbure în biserica care este ctitoria mea“, a mai spus preotul Gabriel Ichim, care adaugă că vrea să facă plângeri şi unor superiori din Arhiepiscopia Romanului.

image


Jandarmeria: „Preotul Ichim este pus la dispoziţie. Arhiepiscopia“: „Va fi trimis în judecată pentru grave abateri disciplinare şi administrative“


Potrivit unui răspuns către ziarul Adevărul, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, semnat de colonelul Constantin Moroşanu, inspectorul şef al unităţii, preotul militar Ichim este pus la dispoziţie, deoarece Arhiepiscopia l-a trimis în judecată pentru presupuse grave abateri disciplinare şi administrative. Pe ade altă parte, nici Arhiepiscopia, nici IJJ Bacău nu au putut preciza care au fost abaterile preotului colonel băcăuan. Iulian Ichim a mai avut o suspendare dictată de arhiepiscopul Ioachim Băcăuanul, în urmă cu trei ani, la moartea lui Dumitru Sechelariu. Deşi nu avea binecuvântarea şi învoirea şefilor ierarhici, preotul Ichim a condus alaiul de mii de băcăuani prin centrul oraşului, timp în care a şi slujit. Picatura care a umplut paharul Arhiepiscopiei a fost scandalul iscat în mass-media după ce Iulian Ichim a făcut o slujbă, în biserica jandarmilor, unei femei care acuza că este posedată de diavol.
„Personalul contractual  Ichim Iulian-Gabriel, preot la compartimentul Asistenţă Religioasă din Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău, asimilat corpului ofiţerilor, este pus la dispoziţie conform prevederilor articolului 89, aliniatul 4, din legea 80/1995, privind statutul cadrelor militare, ale articolelor 14 , 15 şi 23, din legea 195/2000, privind constituirea şi organizarea clerului militar, cu modificările şi completările ulterioare, fiind dispusă de către Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului trimiterea în judecata Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, pentru grave abateri disciplinare şi administrative.

Conform adresei Arhiepiscopiei, din 13 aprilie 2016: „În conformitate cu Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, articolul 63 (3): „De la declanşarea judecăţii  în Consistoriul eparhial şi până la pronunţarea hotărârii definitive, postul va fi suplinit de către un alt cleric, preotul Ichim Iulian-Gabriel fiind oprit din oficiu şi beneficiu“.


„Paraclisul „Sfânta Treime“ a fost construit pe terenul din incinta unităţii prin contribuţii benevole a personalului din unitate, a cadrelor în rezervă,  şi a familiilor acestora, inclusiv donaţii a obiectelor de cult. Începând cu luna ianuarie 2009, Paraclisul Sfânta Treime este inclus în patrimoniul statului, aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspeectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău“, se arată în răspunsul transmis ziarului Adevărul de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi din Bacău.


Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului l-a trimis în judecată pe preot, dar nu-l judecă


Preotul Iulian Ichim aşteaptă ca Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului să-l judece, să ştie dacă se mai poate întoarce la altar sau nu. Deşi au trecut patru luni, de când i-a fost retras dreptul de a mai sluji, nici acum nu i s-a fixat termen de judecată preoţească.
„Preotul Iulian Ichim este angajatul Unităţii de Jandarmi Bacău. Momentan se află în unitate, la dispoziţie, deoarece a fost trimis în judecata Consistoriului eparhial. Până la pronunţarea unei sentinţe, aceste sunt singurele informaţii disponibile“, a precizat preotul Alexandru Zamfir, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Imagini exorcizare femeie în biserica Inspectoratului judeţean de Jandarmi din Bacău (9 martie 2016):

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite