USL Arad cere BEC anularea alegerilor în judeţ invocând fraude

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţul Arad vor fi deschise 419 secţii de votare
În judeţul Arad vor fi deschise 419 secţii de votare

Conducerea USL Arad a formulat, marţi seară, două sesizări către BEC, prin care solicită anularea alegerilor în judeţ atât pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, cât şi pentru atribuirea mandatelor de consilieri judeţeni, invocând fraude.

USL Arad a transmis presei, marţi seară, două sesizări adresate Biroului Electoral Central, semnate de cei doi co-preşedinţi, Dorel Căprar şi Ioan Cristina, prin care se cere reluarea alegerilor în judeţ.

În prima sesizare se cere "anularea alegerilor în circumscripţia electorală nr. 2 Arad pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad", iar în a doua se solicită "anularea alegerilor în circumscripţia electorală nr. 2 Arad pentru Consiliul Judeţean Arad".

Sesizările sunt "cu privire la frauda electorală ce a fost de natură a modifica atribuirea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad" şi mandatelor de consilieri judeţeni.

În texte se invocă mai multe motive, de la diferenţa de numai 852 de voturi între candidaţi clasaţi pe primele două poziţii la preşedinţia CJ Arad - Nicolae Ioţcu (MCL) şi Ioan Cristina (USL) - până la dispariţia a mii de buletine de vot, relatează Mediafax.

USL arată că din procesul-verbal pentru stabilirea rezultatului votării pentru alegerea preşedintelui CJ de la secţia de votare nr. 75 din Arad "rezultă o diferenţă de 2.088 buletine de vot care nu se ştie ce s-a întâmplat cu ele".

Textele sesizărilor arată că la secţia respectivă s-au primit 7.000 de buletine de vot, iar 4.124 au fost neîntrebuinţate şi anulate, 719 s-au folosit pentru votare şi 69 de voturi sunt nule, rezultând un număr total de 4.912 de buletine de vot.

"Nu rezultă de nicăieri ce s-a întâmpat cu 2.088 buletine de vot (diferenţa dintre cele 7.000 primite la secţie şi cele 4.912 utilizate într-un fel sau altul). De asemenea, se constată o diferenţă între numărul total de voturi valabil exprimate pentru toţi candidaţii şi numărul total rezultat din adunarea voturilor primite de fiecare candidat. Rezultă o diferenţă de 16 voturi care ar fi putut reveni sau aparţine candidatului USL dar care nu au fost trecute în dreptul acestuia", se arată în sesizare.

USL exemplifică situaţii similare la mai multe secţii, concluzionând în sesizări că "la fel este situaţia în majoritatea secţiilor de votare din municipiul Arad" şi "probabil la fel stau lucrurile şi în judeţ".

Semnatarii sesizărilor cer BEC "repetarea scrutinului în termen de cel mult două săptămâni".

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, care a candidat pentru Mişcarea Creştin Liberală (PDL+PER), a câştigat un nou mandat, cu 80.806 voturi, conform rezultatelor finale publicate, marţi, de BEJ Arad, avansul său fiind de 852 de voturi faţă de contracandidatul USL, Ioan Cristina.

La votul politic pentru CJ Arad, USL a obţinut cele mai multe voturi, respectiv 80.867, în timp ce MCL a obţinut 79.412.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite