UPDATE FOTO Europarlamentare 2014. Live text. Prezenţa la urne în judeţul Arad a fost de 29,78 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţul Arad au fost amenajate 439 secţii de votare
În judeţul Arad au fost amenajate 439 secţii de votare

Alegeri europarlamentare 2014, Arad. Aproximativ 400.000 de alegători din judeţul Arad sunt aşteptaţi duminică, 25 mai, la urne, pentru alegeri europarlamentare 2014. Pe listele electorale permanente din judeţul Arad sunt înscrişi 393.538 alegători.

UPDATE 22:45  Conform Biroului Electoral Judeţean Arad prezenţa la vot în judeţul nostru a fost de 29,78 la sută. Prezenţa în mediul urban a fost de 26,25 la sută, iar în mediul rural de 34,59 la sută. Cu acest rezultat Aradul ocupă locul 29 în clasamentul judeţelor. 

UPDATE 20:30  Conform Biroului Electoral Judeţean Arad prezenţa la vot până la ora 19:00 în judeţul nostru a fost de 24 la sută. 

UPDATE 20.00 Cinci bărbaţi din judeţul Arad sunt cercetaţi de poliţişti după ce patru dintre ei ar fi votat în altă localitate decat cea de domiciliu, unde au fost transportaţi de al cincilea, sub promisiunea că primesc bani în schimbul votului, transmite corespondentul Mediafax.

UPDATE 17:40  În ceea ce priveşte judeţul Arad prezenţa la vot a fost la ora 16 de 15,59 la sută. Aradul fiind astfel pe penultima poziţie în clasamentul pe judeţe.

UPDATE 17: 20 Peste 300 de italieni doresc să voteze în judeţul Arad şi nu pot.  Odată ajunşi la secţiile de votare constată cu nu au drept de vot, deoarece nu au depus cerere, conform legii, cu 60 de zile înainte, pentru a fi înscrişi în listele speciale. Preşedintele BEJ Arad declară că nu poate să facă nimic, fiind obligat să respecte legea. 

UPDATE 14:35 Conform Biroului Electoral Judeţean Arad prezenţa la vot până la ora 13:00 în judeţul nostru a fost de 10,27 la sută.

UPDATE 14:30  Primarul Gheorghe Falcă: „Am votat pentru ca arădenii să ajungă cât mai sus, ca noi să fim cei care reprezentăm România”

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, la ieşirea de la vot a declarat: „Trăim într-un un oraş cu peste 66 mii de locuri de muncă, un oraş care astăzi are o economie aproape dublă faţă de 1990, un oraş unde prosperitatea se vede. După cum aţi văzut Teleormanul, Oltul sunt pe primul loc la prezenţă, oamenii aceia se luptă pentru reprezentanţii lor. Am votat pentru ca Aradul să aibă reprezentanţi la Bruxelles, un oraş cu prosperitatea Aradului trebuie să fie reprezentat la Bruxelles, să fie într-o familie care să aducă pe mai departe locuri de muncă, prosperitate şi sănătate populaţiei din România. Am votat pentru ca arădenii să ajungă cât mai sus, ca noi să fim cei care reprezentăm România”

UPDATE 13:10  A votat şi prefectul

Prefectul Judeţului Arad, Cosmin Pribac, a declarat în urma votului:

„Îndemn toţi arădenii să-şi exercite dreptul fundamental de a vota. Ţara noastră este de peste 7 ani în Uniunea Europeană, suntem parte din Comunitatea europeană şi trebuie să fim conştienţi că prin votul de astăzi legitimăm atât persoanele care vor merge în Parlamentul European cât şi însăşi construcţia Uniunii Europene împreună cu valorile democratice pe care le promovează. Drept urmare votul de azi este foarte important pentru parcursul european al României în următorii ani, dar şi pentru viitorul Europei unite”.

UPDATE 13:00 Deputaţii Căprar şi Măduţa au votat pentru o Românie puternică în Europa!

Deputaţii PSD Dorel Căprar şi Flavius Măduţa au votat cu gândul la o reprezentare cât mai bună a ţării noastre în instituţiile europene, pentru o Românie puternică în Europa. „Îi îndemn pe toţi arădenii să voteze, să nu îi lase pe alţii să decidă pentru ei!”, a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Flavius Măduţa a votat împreună cu familia, în cartierul Grădişte. „Am votat cu gândul la viitorul copiilor mei, pentru o societate mai bună, pentru o viaţă mai bună. Am încredere că arădenii vor arăta astăzi că sunt cetăţeni europeni cu drepturi depline. Îi îndemn pe toţi arădenii să iasă la vot, indiferent de opţiunile politice”, a declarat Flavius Măduţa.

UPDATE 12:53 Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, va vota la ora 13.30, la Şcoala Generală nr. 20, str Posada, Aradul Nou. 

UPDATE 11:30 Conform Biroului Electoral Judeţean Arad prezenţa la vot până la ora 10:00 în judeţul nostru a fost de 3,85 la sută. 

UPDATE 11:15 Un austriac şi un italian au dorit să-şi exercite dreptul la vot la două secţii din judeţul Arad însă au fost refuzaţi. Cei doi nu au putut vota, pentru că nu au respectat procedura, respectiv nu au solicitat înainte înscrierea pe listele speciale.

UPDATE 9.30  Deputatul Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii, a votat la secţia, nr 31. 

UPDATE 8.40 Arădenii nu s-au înghesuit la vot în prima oră de la deschiderea urnelor. Sunt secţii de votare la care între ora 7 şi 8 au fost doar câteva persoane. 

În ceea ce priveşte motivul pentru care au participat la votul de astăzi cei care s-au aflat în secţii de dimineaţă spun că îşi fac datoria şi că „mereu când îmi exprim votul am câte o speranţă de mai bine”, spune Mioara, pensionară.

UPDATE 8.30 Prefectul Judeţului Arad, Cosmin Pribac, va vota la ora 11.30 la secţia nr. 31 din Micălaca, sediul Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară.

UPDATE 07: 30 Poliţia şi Jandarmeria, la datorie

Pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Arad, pe timpul desfăşurării alegerilor membrilor din România pentru Parlamentul European, vor fi angrenaţi  566 de poliţişti, 82 de poliţişti de frontieră, 150 de jandarmi şi 92 de pompieri.

908  angajaţi M.A.I. vor asigura protecţia celor 439 de secţii de votare, amplasate în  judeţul Arad.
Alţi 160 de poliţişti şi 64 jandarmi, în perioada desfăşurării procesului electoral, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul judeţului, vor acţiona, conform competenţelor, 64 de poliţişti, constituiţi în 22 echipe operative. Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din aproximativ 200 angajaţi M.A.I., care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru.
Astfel, în total, 1400 de angajaţi M.A.I. vor fi angrenaţi în misiuni, duminică, 25 mai 2014, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral.

Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, „Votează legal”, la I.P.J.Arad au fost primite 500 de afişe, ce au fost postate în spaţiile cu vizibilitate mare.
 

Aproximativ 400.000 de votanţi sunt aşteptaţi duminică, 25 mai, să-şi aleagă reprezentanţii în Parlamentul European. Pentru alegerile europarlamentare 2014, au fost amenajate în judeţul Arad 439 secţii de votare, care au fost amenajate în 384 de locaţii. Dintre cele 439 secţii de votare, 115 sunt în municipiu.

Delimitarea secţiilor de votare poate fi consultată pe siteul Instituţiei Prefectului, www.prefecturaarad.ro, secţiunea “Alegeri Europarlamentare 2014”.

De asemenea, pentru deţinuţii arădeni au fost amenajate în premieră cinci cabine în Penitenciarul Arad, în loc de una cum era până acum.

În Penitenciarul Arad ar urma să îşi exprime opţiunile pentru Parlamentul European peste 500 de deţinuţi.

Program cu publicul la evidenţa populaţiei

Arădenii care deţin acte de identitate cu termen de valabilitate expirat sau a căror documente sunt pierdute, distruse sau deteriorate pot intra astăzi în posesia altora noi. 

„Cele 16 Servicii publice comunitare locale de pe raza judeţului împreună cu Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad şi-au adaptat programul de lucru cu publicul în vederea soluţionării operative a solicitărilor privind eliberarea actelor de identitate persoanelor cu drept de vot.  Astfel duminică, 25 mai, suntem la dispoziţia cetăţenilor între orele 08 – 21”, spun reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Arad.

În ceea ce privesc documentele pe care cetăţenii trebuie să le prezinte în susţinerea cererii pentru eliberarea actului de identitate, acestea sunt:

-cererea tip pentru eliberarea actului de identitate;

-certificatul de naştere al solicitantului şi ale copiilor cu vârsta mai mica de 14 ani, original şi copie;

- certificatul de căsătorie/hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă/certificatul de deces al soţului decedat, original şi copie (după caz);


- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie;


- chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate, respectiv 7 lei,


- timbru extrajudiciar în valoare de 5 lei sau documentul cu care se face dovada achitării, în condiţiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru.

Mai puteţi citi: 

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare

În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare

Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite