Unul dintre cei mai buni halterofili riscă să rateze Jocurile Olimpice. El este suspendat  după un control antidoping

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Vizitiu  FOTO arhivă
Florin Vizitiu  FOTO arhivă

Doi halterofili ai CSM Arad au fost suspendaţi provizoriu, după rezultatele pozitive apărute la un control anti-doping. Halterofilul Florin Vizitiu, desemnat cel mai bun sportiv arădean în 2014, riscă să rateze Jocurile Olimpice.

Cu şanse de calificare la Rio de Janeiro 2016, Vizitiu ar fi folosit stanozolol, la fel ca şi colegul său Adrian Lingurar. Ambii sunt componenţi de lot naţional, multipli campioni naţionali la haltere, dar şi medaliaţi la Campionate Europene şi Mondiale de juniori.

Totul s-a întâmplat acum aproximativ o lună, când Vizitiu şi Lingurar ar fi fost depistaţi pozitiv la un control antidoping de rutină. Suspendarea este confirmată de site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Haltere, care anunţă că mostra A de analiză a celor doi halterofili de la CSM Arad a ieşit pozitivă.

Decizia finală va fi publicată după ce se determină analiza mostrei B, dar şi după audiere şi apel. De asemenea, Federaţia Internaţională anunţă că nu va mai face nici un comentariu până nu se finalizează cazul.

Vă mai recomandăm: Bulgarii se dopează masiv. 11 halterofili au fost depistaţi pozitiv înainte de Campionatele Europene din Georgia

Arad: Jigău pregăteşte o generaţie nouă de halterofili

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite