TIR încărcat cu peste 22 de tone de tutun de narghilea, de aproape trei milioane de euro, oprit la Nădlac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIR încărcat cu peste 22 de tone de tutun pentru narghilea, oprit la Punctul de Frontieră Nădlac. FOTO Poliţia de Frontieră
TIR încărcat cu peste 22 de tone de tutun pentru narghilea, oprit la Punctul de Frontieră Nădlac. FOTO Poliţia de Frontieră

Un TIR încărcat cu peste 22 de tone de tutun pentru narghilea, în valoare de 2,9 milioane de euro, fără documente de provenienţă, a fost oprit de poliţiştii de frontieră de la Nădlac, informează Poliţia de Frontieră Română.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un TIR condus de un cetăţean bulgar aproximativ 22.000 de kilograme de tutun pentru narghilea,în valoare de aproximativ 2,9 milioane euro, pentru care şoferul bulgar nu avea documente de provenienţă.

„În data de 01.04.2022, orele 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au constatat că acesta transportă o cantitate însemnată de tutun pentru narghilea, ambalată în cutii. Din primele verificări a reieşit faptul că operaţiunea vamală necesară tranzitului bunurilor în cauză prin spaţiul comunitar nu este validă şi că există suspiciuni de fraudă în ceea ce priveşte transportul în cauză”, menţionează Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, extinzând cercetările, în 2 aprilie, o echipă comună a stabilit că şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta documente care să ateste provenienţa celor aproximativ 22.000 de kilograme de tutun pentru narghilea.

„Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 2,9 milioane euro, a fost ridicată de către autorităţi în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. În cauză urmează a se întocmi dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de "deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării" şi folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, prev. de art. 272 din Codul Vamal al României”, se mai arată în documentul citat.

În acest caz, autorităţile române au beneficiat de sprijinul administraţiilor vamale din Belgia şi Germania, cooperarea desfăşurându-se în baza prevederilor Convenţiei Napoli II privind asistenţa reciprocă în vederea prevenirii şi combaterii fraudelor vamale naţionale şi comunitare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite