Supa-cremă de dovleac cu lapte de cocos și ghimbir, rețetă delicioasă din vestul României

0
Publicat:

Celebrul bucătar arădean Raul Vidican recomandă supa-cremă de dovleac cu lapte de cocos și ghimbir. Este una dintre rețețele lui preferate și iubite de gurmanzi.

Supa-cremă se poate servi cu crutoane FOTO Raul Vidican
Supa-cremă se poate servi cu crutoane FOTO Raul Vidican

Raul Vidican este unul dintre bucătarii de renume din România, iar acest lucru se datoarează experienței acumultate atât la noi, cât și în străinătate. Acesta declară că în ultima perioadă supele-cremă sunt tot mai căutate, iar una dintre ele este cea preparată din dovleacul plăcintar.

Ingrediente necesare:

2 linguri ulei de măsline

sare

50 g ghimbir

2-3 căţei usturoi

1 jumătate ţelină

2 cepe albe

800 g dovleac Plăcintar

piper

1 l lapte de cocos

100 g unt

1 linguriță zahăr

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune la călit cu ceapă în puțin ulei și unt. D

upă ce au început să se călească, punem apă și ghimbir și lăsam la fiert, adăugăm sare și piper puțin.

După ce compoziția a fiert, adăugăm laptele de cocos și blendăm.

Adăugăm o linguriță de zahăr și așezonăm cu sare și piper.

O putem servi cu crutoane sau semințe de dovleac coapte.

Poftă bună!

Supă cremă de dovleac cu semințe și crutoane FOTO Raul Vidican
Supă cremă de dovleac cu semințe și crutoane FOTO Raul Vidican

Raul Vidican și-a descoperit pasiunea pentru gătit în jurul vârstei de 17 ani, moment în care şi-a dat seama că meseria aceasta este tot ceea ce îşi doreşte din punct de vedere profesional. Iar de atunci nu a mai păsăsit bucătăria.

Istoria dovleacului 

Dovleacul plăcintar este bogat în minerale și vitamine. Acesta este un aliment versatil, care poate fi introdus cu ușurință în mai multe preparate fiind o sursă importantă de minerale precum fosfor, calciu, cupru, antioxidanți, fibre, proteine, calciu, magneziu, vitamina B5 (acid pantotenic) și triptofan (aminoacid important), vitamina B1 (tiamină), vitamina B6 (piridoxină) și vitamina B3 (niacină).

Dovleacul este originar din America de Sud, unde au fost obținute zeci de soiuri, unele dintre ele comestibile, altele folosite doar pentru semințe și câteva folosite doar pentru decor. În Europa, dovleacul a început să fie cultivat abia din secolul al XVI-lea, iar la noi în țară a apărut puțin mai târziu, prin secolul al XVIII-lea.

Dovleacul plăcintar este portocaliu, rotund și turtit și are un gust dulce și aromat.

Există diferite moduri de preparare FOTO Raul Vidican
Există diferite moduri de preparare FOTO Raul Vidican
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite