Delicioasa crème brûlée cu fructe care se poate mânca la Arad. Artizanii dezvăluie rețeta desertului

0
Publicat:

O familie din Arad este cunoscută pentru preparatele dulci sau sărate pe care le realizează cu multă pasiune. Soții Raul și Adelina Vidican ne dezvăluie secretele unei delicioase crème brûlée cu fructe.

Se pot folosi fructe proaspete FOTO Raul Vidican
Se pot folosi fructe proaspete FOTO Raul Vidican

Soții Raul și Adelina Vidican din Arad, artizanii unor produse savurate sub numele „Rădăcini“, împărtășesc cititorilor „Adevărul“ secretele unei crème brûlée cu fructe proaspete:

Ingrediente necesare:

Smântână de gătit 1 litru (naturală, 35% grăsime)

Zahăr 150 g

Vanilie 10 g

Fructe proaspete 100 g

Gălbenușuri 8 bucăți

Mod de preparare:

Aducem smântâna de gătit cu zahărul la punctul de fierbere, după care o amestecam peste gălbenușul cu vanilie, amestecând încet.

Punem în forme de porțelan într-o tavă cu apă și punem la cuptor la 120 grade Celsius pentru 40 de minute.

Lăsăm la răcit și după, presărăm zahăr deasupra, și îl ardem.

Servim cu fructe proaspete.

Poftă bună!

Se pot folosi diferite fructe proaspete FOTO Raul Vidican
Se pot folosi diferite fructe proaspete FOTO Raul Vidican

Istoria preparatului

Faimoasa cremă de zahăr ars (crème brûlée) este tot un desert din cremă de ouă (custard, cum zic englezii).

Originile desertului sunt destul de neclare – Anglia, Spania și Franța susțin fiecare în parte că ei au inventat-o. Spaniolii zic că ei au fost primii, în secolul al XVIII-lea, în varianta de cremă Catalană, în timp ce englezii susțin că a fost invenția lor din secolul al XVII-lea, când era cunoscută sub numele de „cremă arsă”.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, termenul francez „crème brûlée“ a devenit popular și a pus desertul pe hartă de la Paris la New York. A fost atestat în 1961, atunci când a apărut în cartea de bucate Cuisinier royal et bourgeois, a lui François Massialot (un maestru bucătar al regilor).

Pasiune pentru gătit

Familia Vidican și-a deschis un restaurant în Arad care are denumirea de Rădăcini. Conceptul gastronomic de la Rădăcini îmbina deserturile preparate de Adelina cu mâncarea din copilăria lui Raul, cu experienţele gastronomice acumulate în restaurante din România şi din străinătate, în care a lucrat de-a lungul anilor.

Raul Vidican și-a descoperit pasiunea pentru gătit în jurul vârstei de 17 ani, moment în care şi-a dat seama că meseria aceasta este tot ceea ce îşi doreşte din punct de vedere profesional.

O pasiune moştenită din generaţie în generaţie a determinat-o pe Adelina să îşi deschidă propriul laborator de prăjituri. Câţiva ani a locuit în Germania, însă a revenit în ţară tocmai pentru a-şi urma visul. Acum împreună cu soțul ei formează un întreg și în bucătărie.

Adelina arată cum se prepară dulciurile FOTO Raul Vidican
Adelina arată cum se prepară dulciurile FOTO Raul Vidican
Arad

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite