Românul desemnat cel mai bun soldat în SUA. Andrei Chiuraru din Arad a câștigat competiția de la Fort McClellan

0
Publicat:

Un soldat din cadrul Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” de la Arad a fost desemnat „cel mai bun luptător” în SUA. Este vorba despre fruntașul Andrei Chiuraru.

Andrei a avut mai multe probe FOTO Pfc. Paris Hayes,  plt.adj.pr. Sas
Andrei a avut mai multe probe FOTO Pfc. Paris Hayes, plt.adj.pr. Sas

Astfel, după susţinerea mai multor probe extrem de solicitante din punct de vedere fizic și mental, fruntaşul Andrei Chiuraru a fost declarat câştigător al „Best Warrior Competition”, desfășurată recent în Fort McClellan, Alabama, SUA.

Doi ani de zile au luat titlu

Este pentru al doilea an consecutiv când militarii români câştigă titlul de „Cel mai bun luptător” la categoria Soldați în competiția cu acelaşi nume organizată zilele trecute de Garda Națională a statului Alabama în Fort McClellan, Alabama, Statele Unite ale Americii.

În semn de recunoaștere a înaltelor calități dovedite pe parcursul competiției, fruntașul Chiuaru Andrei a fost medaliat de către șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama, general maior Sheryl Gordon cu «US Army Commendation Medal»”, anunță Florea Sas, subofițer de comandă al Statului Major al Apărării.

Cinci zile de competiție 

Competiția „Cel mai bun luptător” al Gărzii Naționale a Statului Alabama este un eveniment care se întinde pe durata a cinci zile, extrem de solicitant din punct de vedere fizic și mental, care testează o varietate de abilități tehnice și tactice ale participanților.

Înșiruirea de probe la care au fost supuși combatanții este impresionantă. Astfel, ei au avut de parcurs cu succes: marșul tactic (echipament și armament, complete) pe distanța de 19,2 kilometri, testarea la pregătire fizică, alergarea în teren variat pe distanță scurtă, cursa cu obstacole, deplasarea în teren cu ajutorul busolei și hărții, ziua și noaptea, tragerile cu diferite categorii de arme de foc în condiții complexe, operațiuni tactice în mediu urban, curs de asalt, precum și eseul scris, interviul susținut în fața unei comisii de subofițeri evaluatori și cel susținut în fața reprezentanților mass-media sunt probele care au solicitat la maximum abilitățile, competențele specifice și relevante pentru luptători într-un mediu operațional solicitant și imprevizibil.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite