China pornește o investigație antidumping privind substanțele chimice importate din UE, SUA și Asia

0
Publicat:

Ministerul Comerţului din China a demarat duminică o investigaţie antidumping privind copolimerul POM, folosit în industria chimică, importat din Uniunea Europeană, Statele Unite, Taiwan şi Japonia, transmit Xinhua şi Reuters.

colaj foto zid spart cu steagurile Chinei, SUA și UE
Foto: Shutterstock

Substanţa chimică poate înlocui parţial metale cum ar fi cupru şi zinc, şi are diverse aplicaţii, inclusiv în componentele auto, produse electronice şi echipamente medicale, a precizat Ministerul Comerţului de la Beijing.

Investigaţia ar urma să fie finalizată într-un an dar ar putea fi extinsă cu şase luni, a precizat instituţia. 

Ancheta urmează unei serii de investigații similare efectuate de UE cu privire la subvențiile acordate de China pentru industria sa.

Luna trecută, blocul comunitar a lansat o investigație privind piața chineză a dispozitivelor medicale din cauza unor presupuse practici neloiale de achiziții publice.

Beijingul a declarat că această investigație reprezintă „protecționism” și a avertizat că va afecta imaginea UE.

Pe lângă investigația de antidumping privind substanțele chimice, China a mai lansat încă o astfel de investigație la începutul acestui an, legată de importurile de cognac din Uniunea Europeană. Ancheta antidumping constă în a investiga dacă o țară importă produse la un preț mai mic decât valoarea de piață. Un purtător de cuvânt în numele Comisiei Europene a confirmat că ancheta se referă la „produse spirtoase (cunoscute în mod obișnuit sub numele de brandy) derivate din vinuri distilate originare din Uniunea Europeană”.

„În prezent, evaluăm documentația pe care am primit-o și vom interveni în cadrul anchetei, după caz, în strânsă cooperare cu industria UE în cauză”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru comerț al executivului comunitar, Olof Gill.

La începutul acestui an, se preconiza că cognacul francez va fi principala țintă a anchetei. În urma anunțului, acțiunile companiilor franceze de băuturi spirtoase, precum Pernod Ricard SA și Remy Cointreau SA, s-au prăbușit. Ambele sunt companii-mamă ale unor mărci populare de cognac, printre care Hennessy, Remy Martin și Martell.

Aceasta măsură a fost considerată un răspuns la ancheta antisubvenție a UE privind vehiculele electrice fabricate în China, anunțată de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul discursului anual al președintelui Comisiei Europene privind starea Uniunii, care a avut loc în luna octombrie a anului trecut.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite