Pădurea de sălcii din mijlocul Dunării. A devenit în scurt timp o atracție turistică VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini superbe cu pădurea de sălcii din mijlocul Dunării, din dreptul orașului Galați. Limba de nisip este tot mai verde, iar sălciile au crescut în înălțime și oferă un peisaj de vis.

Insula din mijlocul Dunării FOTO: C. Mazilu
Insula din mijlocul Dunării FOTO: C. Mazilu

„Suntem exact în mijlocul Dunării. Am venit de la Insula Cailor și intrăm exact în pădurea de sălcii din mijlocul Dunării. E foarte înaltă salcia aici pe insulă, foarte multe rațe sălbatice. Avem la bord și un grup de italieni”, susține într-o filmare Viorel Ionuţ Gagu, un tânăr gălăţean care a renunţat la uniforma de poliţist ca să se dedice pasiunii sale pentru călătoriile pe Dunăre. 

Văzută de pe Faleza Dunării, insula din dreptul orașului Galați este de un verde aprins în această perioadă și creează un peisaj spectaculos. De aproape, insula este de fapt o pădure de sălcii. 

„Eu cred că va rămâne permanentă, va fi un ecosistem foarte frumos pentru Galați, cu păsări, vegetație”, spune Dorian Dumitru, specialist în navigație și fost director al AFDJ Galați.  

Puțini gălățeni mai știu că, în urmă cu 100 de ani, pe acel loc era o insulă cu copaci. Ea s-a erodat în timp și a dispărut. Pe acel loc este astăzi insula.

„În câțiva ani se va forma iarăși pădure aici. Cei mici vor prinde pădure”, susține Viorel Ionuţ Gagu, în una dintre călătoriile sale pe Dunăre

Insula de la Galați, din mijlocul Dunării, a devenit în ultimii ani atracție turistică. În timpul sezonului cald, ea este verde și populată cu mii de păsări, mulți curioși o vizitează cu barca, fac plajă sau pur și simplu o admiră de pe Faleza Dunării.

Insula din mijlocul Dunării este de un verde aprins FOTO: C. Mazilu
Insula din mijlocul Dunării este de un verde aprins FOTO: C. Mazilu

Insula a devenit nu doar o atracție turistică, ci și un simbol al puterii regenerative a naturii, oferind o lecție importantă despre importanța conservării și protejării mediului înconjurător.

Când a apărut limba de nisip

Limba de nisip a fost vizibilă pentru prima dată în 2003. Atunci, seceta a lovit puternic România, afectând inclusiv debitul Dunării. La început nu avea dimensiunile actuale, fiind doar un banc de nisip pe mijlocul fluviului, ascuns sub suprafața apei.

Specialiștii au spus că a fost cea mai gravă secetă din ultimii 160 de ani. Porțiunea de pământ s-a extins an de an, ajungând acum la aproape doi kilometri lungime și o suprafață de circa patru hectare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite