Cine e generalul Vlad Gheorghiță, noul șef al Statului Major al Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul șef al Statului Major al Apărării este general-locotenent Vlad Gheorghiţă care, între altele, este și veteran al teatrului de operații Irak. Anterior, a fost locțiitor al șefului Statului Major al Apărării, iar în perioada 2020-2022 a deținut funcția de locțiitor pentru operații și instrucție. 

 General-locotenent Vlad Gheorghiţă
General-locotenent Vlad Gheorghiţă

De-a lungul carierei militare, s-a aflat la comanda mai multor structuri, de la toate nivelurile ierarhice: comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica din Buzău, comandant al Centrului Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu, comandant al Brigăzii 1 Mecanizată Argedava, șef al informațiilor la Componenta Operațională Terestră, șef al planificării în Serviciul Operativ la Statul Major al Forțelor Terestre și comandant al Batalionului 631 Tancuri.

„Prima funcție din carieră a fost cea de comandant pluton tancuri la Regimentul 22 Tancuri din București. Este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Activi de Tancuri (promoția 1991) și al Liceului Militar Dimitrie Cantemir (promoția 1988). Dintre formele de pregătire urmate pentru evoluția în carieră și specializare, amintim: Facultatea Interarme, specializare «Forțe Terestre» la Academia de Înalte Studii Militare, programul postuniversitar «Securitate și bună guvernare» la Colegiul Național de Apărare, cursul «Operații de Menținere a Păcii» la Oberammergau, Germania, master în «Relații Internaționale şi Studii de Securitate» la Universitatea Lucian Blaga, master în studii strategice la U.S. Army War College, Carlisle, SUA și curs avansat «Operații Multinaționale Întrunite» la Universitatea Națională de Apărare Carol I. Este veteran al teatrului de operații din Irak, iar în 2007, a îndeplinit o misiune în Comandamentul Multinațional al Forței”, a transmis MApN.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite