Comandantul navei salvatoare a confirmat implicarea în naufragiul din Marea Neagră. Trei marinari sunt încă dispăruți VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condițiile în care autoritățile din România păstrează o tăcere asupra tragediei din Marea Neagră, site-ul bulgăresc de navigație Maritime BG vine cu o dezvăluire importantă.

VIDEO Nava Michel, în portul Varna SURSA Facebook Maritime BG

UPDATE Comandantul navei Michel, cea care a salvat marinarii de pe vasul scufundat Mohammed Z, a recunoscut implicarea în coliziunea din Marea Neagră, care a dus la scufundarea lui Mohammed Z. Comandantul a fost reținut pentru audieri la Varna – scrie presa din Bulgaria.

În acest moment, anchetatorii vorbesc despre o coliziune între Mohammed Z, cea care s-a scufundat, și Michel. După accident, echipajul navei Michel a participat la operaţiunile de salvare a echipajului și a reuşit să salveze 2 din cei 8 supravieţuitori, pe care i-a predat autorităţilor române, Pe ceilalți i-au recuperat autoritățile noastre.

După salvarea marinarilor de pe Mohammed Z, nava Michel nu s-a oprit, și a plecat spre Varna. Teoretic, Michel avea obligația să rămână la locul dezastrului, la fel ca la un accident rutier, între două mașini.

Nava Michel, sub pavilion Insulele Comore, prima navă salvatoare care a ajuns la locul naufragiului a ajuns duminică, 19 mai 2024, în portul Varna din Bulgaria.

Vasul transporta țevi din Ucraina către Bulgaria, iar jurnaliștii au remarcat că nava comercială avea avarii serioase la prova.

„În această dimineață, nava Michel a ajuns în Varna cu avarii vizibile în capăt, ceea ce creează premisele că a fost implicată într-o coliziune cu nava Mohammed Z și acesta ar fi fost motivul pentru care a doua navă s-a scufundat. Nava cu țevi ucrainene a lovit probabil capătul scufundat la navei Mohammed Z“, scriu jurnaliștii bulgari de la Maritime BG, care anunță și faptul că autoritățile din România nu au dezvăluit informații referitoare la o posibilă coliziune sau care au fost cauzele acesteia.

Nava, la care fac referire jurnaliștii bulgari, a fost indicată de Autoritatea Navală Română drept prima navă care a ajuns la locul naufragiului și i-a salvat pe opt dintre cei 11 marinari sirieni și egipteni.

Naufragiu s-a produs sâmbătă, 18 mai 2024, în jurul orei 4.00.

„Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetățeni sirieni și 2 cetățeni egipteni, iar 8 dintre aceștia au fost salvați de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului și care a fost coordonată de ofițerii MRCC“, au precizat reprezentanții Autorității Navale Române.

Trei marinari sunt în continuare dați dispăruți fiind căutați ieri cu navele, dar și cu un elicopter al Ministerului Apărării Naționale.

Căutările au fost reluate în acesta dimineață de ARSVOM.

Cei 8 supraviețuitori au fost aduși sâmbătă, 19 mai 2024, în Portul Constanța, investigați medical, și cazați într-o locație ce nu a fost dezvăluită, urmând a fi audiați de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța care a preluat ancheta în acest dosar.

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite