Primarul Falcă a avut o întrevedere la Ambasada României la Praga cu Excelenţa Sa, Daniela Gîtman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care au participat la discuţii FOTO arhivă
Cei care au participat la discuţii FOTO arhivă

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a avut ieri, o  întrevedere la Ambasada României la Praga cu Excelenţa Sa, Daniela Gîtman. În cadrul discuţiilor au fost evidenţiate principalele direcţii de colaborare  între municipalitate arădeană, comunitatea cehă şi Ambasada României la Praga.

Ambasadorul Daniela Gîtman a subliniat importanţa unei colaborări culturale prin promovarea folcorului şi a tradiţiilor româneşti în capitala cehă. Un prim pas va fi făcut în luna decembrie, când Aradul va fi prezent la Praga cu artişti locali pentru a participa la sărbătoarea tradiţiilor de Crăciun, eveniment găzduit de ambasadă. De asemenea, Excelenţa Sa şi-a exprimat interesul pentru candidatura Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 şi a propus un schimb de exeprienţă între oraşul nostru şi oraşul ceh Pilsen, care va deţine titlul de capitală culturală europeană în anul 2015.

O altă componentă în direcţia intensificării relaţiilor o constituie promovarea turismului  românesc şi, în special, a celui din zona de vest a ţării în capitala cehă.

„În Cehia comunitatea românească numără 10.000 de membri care, cu sprijinul doamnei ambasador Daniela Gîtman, au o activitate susţinută. Aradul, în colaborare cu Camera de Comerţ din Arad, va fi prezent în toamna acestui an cu un stand de promovare la târgul de la Praga, precum şi cu o prezentare a polului de dezvoltare economică Arad-Timişoara”, afirmă Gheorghe Falcă.

Vă mai recomandăm: Moment istoric pentru oraşul nostru: Municipul Arad s-a înfrăţit cu Praga

Municipiul Arad s-a înfrăţit cu sectorul 5, cel mai mare din Praga (Cehia). Parafarea parteneriatului a avut loc pe 10 iunie, la Praga, în prezenţa primarului Gheorghe Falcă şi a prim viceprimarului Petru Lahnit.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite