Peste o mie de arădeni au ieşit în stradă pentru familia de români căreia i s-au luat copiii în Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii au pornit în marş
Arădenii au pornit în marş

Peste o mie de arădeni au ieşit în stradă pentru familia Bodnariu căreia i s-au luat copiii în Norvegia de către instituţia specializată cu protecţia minorilor.

Marşul a pornit de pe strada Meţianu, aflată în apropierea Teatrului de Stat şi a continuat pe zona centrală a municipiului Arad până în faţa Palatului Administrativ.

Zeci de poliţişti arădeni au supravegheat marşul, iar manifestările au fost unele paşnice. De menţionat că pe tot traseul o fanfară a însoţit mulţimea.

Oamenii purtau pancarte cu mesaje în limba română şi engleză cu mesajele: “Familii pentru Familie” “Norvegia, dă copiii înapoi familiei Bodnariu”, “Stop Barnevernet”.

Cazul familiei Bodnariu a intrat în atenţia comunităţii internaţionale, după ce copiii acestei familii de români care trăieşte în Norvegia au fost luaţi de la părinţii lor, pe motiv că erau abuzaţi fiizic.

În ultima perioadă asemenea proteste au mai avut loc şi în alte oraşe din România, în care în special membrii comunităţii penticostale s-au solidarizat cu familia Bodnariu.

Vă mai recomandăm: Certitudini şi mituri în cazul „Bodnariu vs. Norvegia“

Mărturia lui Bodnariu, românul căruia Norvegia i-a confiscat cei 5 copii. Detalii din ancheta ţinută la secret: „Norvegienii care ne cunosc aici sunt şocaţi”

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite