FOTO Au reprezentat zona Crişana la primul Congres Internaţional al Tradiţiilor Culinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bucătari de la Hanului Moara cu Noroc din oraşul arădean Ineu au participat alături de alţi specialişti din 36 de ţări la primul Congres Internaţional al Tradiţiilor Culinare care a transformat Bucureştiul pentru patru zile în capitala gastronomiei mondiale.

Cei trei, Zoltan Mate, Alina Bucatos şi Amalia Copil au reprezentat la acest Congres, zona Crişana. Echipa a pregătit un meniu tradiţional format din: ciorba lui Grof Vermesy - un preparat cu influenţe unguresti servită la curtea nobilimii ungureşti, friptura lotrilor - iepure sălbatic la cuptor cu vin alb şi legume cu puternice influenţe în legendele vestitului haiduc Lica Sămădăul şi coarda cu brânză dulce.

De asemenea, în cea de-a treia zi a congresului, Echipa Crişana - Hanul Moara cu Noroc a prezentat, în faţa unui auditoriu format din reperezentanţii ţărilor participante dizertaţia cu titlul: „Tradiţii culinare pe Canalul Morilor”. Lucrarea exemplifică gastronomia tradiţionala în timpul posturilor bisericeşti precum şi in timpul celor mai importante momente din timpul ţăranului român: botezul, nunta, înmormântarea etc.

Evenimentul a avut loc la hotelul Pullman World Trade Plaza din Capitală şi are ca scop promovarea tradiţiilor culinare din fiecare ţară participantă, rezultatul final fiind editarea primei Enciclopedii mondiale a Tradiţiilor Culinare.

Congresul a fost organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism şi World Association of Chefs Societies. România a fost reprezentată în cadrul Congresului Internaţional al Tradiţiilor Culinare de la Bucureşti de către mai multe echipe, din fiecare regiune istorică: Muntenia, Oltenia, Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Bucovina, Moldova, Dobrogea şi de Echipa Militară a României.

În cadrul Congresului, fiecare ţară a fost reprezentată de către o echipă alcătuită din trei bucătari: un bucătar a susţinut un discurs privind informaţiile despre preparatele tradiţionale din ţarape care o reprezintă (istoria produselor, ingredientele, tehnica de preparare, suporturile de expunereş.a.), iar ceilalţi doi bucătari au pregătit şi prezentat preparate specifice bucătăriei lor. Fiecare echipă a pregătit trei produse specifice ţării din care provine: antreu, fel principal şi desert.

Ţările participante la Congres au fost: Albania, Arabia Saudită, Azerbaijan, Bosnia şi Hertzegovina, Bulgaria, Canada, Cipru, Coreea de Sud, Croaţia, Elveţia, Finlanda, Grecia, Hong Kong, Japonia, India, Islanda, Israel, Italia, Liban, Malaezia, Macedonia, Malta, Mexic, Myanmar, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Singapore, Thailanda, Taiwan, Tunisia, SUA., Ucraina, Ungaria, Uzbekistan.

Atât lucrarea precum şi reţetele celor trei preparate vor fi disponibile pe siteul www.hanulmoaracunoroc.ro

Vă mai recomandăm: A lăsat cariera de corporatistă şi s-a apucat de gătit

Cum să măsori o porţie de mâncare potrivită pentru tine? Cu mâna

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite