Dorin Pârvan, sportivul de aur al Aradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădeanul Dorin Pârvan devine de la an la an cel mai bun sportiv pe  care România îl are la lupte greco-romane în limitele categoriei 84 kg.

La ultima competiţie naţională la care a participat acesta a cucerit medalia de aur. Astfel, el împreună cu alţi trei colegi au adus CS Astra Arad, clubului din care fac parte, nu mai puţin de patru medalii: una de aur şi trei de bronz. În clasamentul general pe medalii CS Astra a ocupat locul trei, după Dinamo şi Steaua.

Amintim că la începutul acestei luni, sportivul arădean Dorin Pârvan, legitimat la CS Astra Arad, a devenit vicecampion european la lupte greco romane. El a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene de juniori de la Skopje – Macedonia, după o finală echilibrată, disputată cu germanul Dieter Kudla, în cadrul categoriei 84 de kilograme.

La aceste campionate, România a participat cu şase luptători, dintre care patru pregătiţi de antrenorul emerit Spiridon Stanciu la Clubul Sportiv Astra Arad. La sfârşitul anului trecut, în Thailanda, la Pattaya, s-a desfăşurat Campionatul Mondial de lupte rezervat juniorilor. România a participat, la stilul greco-romane, cu cinci sportivi, dintre care trei aparţinând clubului arădean Astra. Cea mai bună clasare a obţinut-o tot Dorin Pârvan.

Vă mai recomandăm: Nicolae Martinescu, soţul Mioarei Velicu şi fost campion olimpic al României la lupte greco-romane a murit

Medalii la lupte greco-romane pentru băcăuani

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite