Cum arată unele școli și grădinițe din județul Arad. Au fost renovate cu bani din sponsorizări și donații

0
Publicat:

O parte dintre elevii arădeni au ocazia să învețe, de acum încolo, în școli moderne cu mobilier de ultimă generație și design pe măsură, totul cu ajutorul unei asociații care s-a ocupat și de refacerea unor secții de spital.

O sală de clasă din Arad FOTO Cetatea Voluntarilor
O sală de clasă din Arad FOTO Cetatea Voluntarilor

Asociația Cetatea Voluntarilor, condusă de Anamaria Popa și Anca Korponai, s-a implicat în renovarea unor secții de spital, însă în ultimul timp s-a apucat să renoveze și școli și grădinițe.

Astfel, asociația a refăcut, grație unor sponsorizări și unor donații, dar și ajutorului venit dn partea unor primari, secții de spital, un cabinet medical, trei școli, 20 de  grădinițe, o cantină și trei creșe, dar și de unele săli de clasă.

De exemplu, la Liceul cu Program Sportiv Arad au fost amenajate clasele mici, la fel și la școala din Nadăș și la clasa de istorie de la Apateu, totul fiind renovat exclusiv din sponsorizări de la companii și din donații.

Este minunat pentru tine, ca părinte, ca asociație să vezi că lucrurile se întămplă cu adevărat, atunci când  îți dorești. Și noi asta ne dorim, să schimbăm lucrurile în comunitatea noastră și chiar reușim. Muncim foarte mult la ele și ținem cont de părerea oamenilor, a învățătorilor, a profesorilor și ne gândim la noi, cum am fi dacă ne-am întoarce în clasa respectivă, în sala respectivă, care sunt lucrurile ce ne-ar bucura și cred că asta ne definește. Prin aceste reabilitări reușim să schimbăm sistemul educațional din România”, declară Anamaria Popa, președintele Asociației Cetatea Voluntarilor.

Ce face diferența 

Aceasta spune că diferența între ceea ce găsesc în clase în momentul în care decid să le reabilizeze și ceea ce reușesc să realizeze este imensă: „Diferența o face locul de la care plecăm la clasele foarte vechi, cu mobilier foarte vechi, cu aparat didactic foarte vechi și noul prin dotări și designer. Sunt două etape ale proiectului nostru: cele de reabilitare pe care le facem împrună cu primarii, că îi punem la treabă, și designerul, grafica, arhitectura clasei, felul în care aranjăm lucrurile și felul în care îi așteptăm pe copii la clasă”.

Alături de Cetatea Voluntarilor, de multe ori este implicată și armata prin Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, cum este cazul pentru proiectul „Grădinița din satul Sederhat”.

Adăugăm încă o filă la povestea despre Asociația Cetatea Voluntarilor. Este vorba despre minunea de grădiniță din satul Sederhat aflat la 13  kilometri de Arad.  Am răspuns cu drag invitației primarului Petru Antal de a ne implica aici și într-un timp record impreună cu echipa lui am finalizat proiectul.  Îi avem ca parteneri pe cei de la Auto Schunn, Tascau Claudiu și  Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” , mai spun cei de la Cetatea Voluntarilor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite