Copiii refugiaților ucraineni la Arad, ajutați să se integreze prin terapie prin artă
0Proiectul pentru copiii și tinerii ucraineni refugiați în Arad pe termen mediu sau lung a fost conceput, după cum precizează inițiatorii, ca o formă de terapie prin artă.
După cum se consemnează și în memoriul justificativ al proiectului umanitar, „una dintre marile tragedii ale crizei refugiaților ucraineni este cea emoțională și psihică rezultată în urma ororilor războiului, a dezrădăcinării și dezbinării familiilor”.
Proiectul „Povestea mea – terapie prin artă” este organizat de Asociația Aradul Civic, iar Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” este partener în întregul demers.
„Proiectul îl continuă și diversifică pe cel început de Aradul Civic, adresându-se laturii umane, sensibile, psihologice, a celor obligați să-și părăsească siguranța căminelor asumându-și nesiguranța străinătății. Biblioteca Județeană, prin Lucia Bibarț – coordonatoarea proiectului, va organiza începând cu data de luni, 12 Septembrie 2022, lunea și marțea, între orele 16.30-18.00, ateliere de lectură, scris, dialog, recreative, cu regim afterschool”, a anunțat Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, pe 12 septembrie.
Proiectul se va întinde pe durata lunii septembrie. Conform informațiilor existente, în orașul Arad sunt aproximativ 300 de copii și tineri refugiați din Ucraina.