Astra Vagoane Călători Arad va scoate tramvaie cu aer condiţionat şi scaune comode

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2,5 milioane de euro trebuie să dea autorităţile care doresc să aibă în oraş tramvaie româneşti, de ultimă generaţie. Arădenii vor fi primii din ţară care vor beneficia de tramvaie de ultimă generaţie.

Reprezentanţii SC Astra Vagoane Călători Arad, unde se lucrează deja la primul tramvai, spun că în curând acesta va circula prin municipiu. Este vorba despre tramvaiul „Imperio”, care este unul foarte performant. Garniturile vor dispune de un grad mult mai ridicat de confort, aer condiţionat, scaune comode şi afişarea electronică a traseului. În funcţie de solicitările clienţilor, aceste tramvaie pot fi mai late sau mai înguste şi cu o capacitate de la 55 la 200 de pasageri. Controlul biletelor se va face electronic, iar securitatea pasagerilor va fi monitorizată video.

Tramvaie noi în câţiva ani

Reprezentanţii companiei  spun că vor fabrica peste 20 de tramvaie, care vor fi date în folosinţă în câţiva ani. „Pe viitor, România va avea nevoie de 1.500-2.000 de tramvaie, mai ales că majoritatea oraşelor îşi modernizează infrastructura. Noi o să participăm la toate licitaţiile. Preţul mediu al unui tramvai va ajunge la 2,5 milioane de euro”, a spus Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite