Aradul se confruntă cu sute de cazuri de varicelă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai afectaţi sunt copiii cuprinşi între 5 şi 9 ani FOTO arhivă
Cei mai afectaţi sunt copiii cuprinşi între 5 şi 9 ani FOTO arhivă

La Arad medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad au declarat că anul acesta a fost înregistrat un număr record de cazuri de varicelă.

Mai exact în primele luni ale anului au fost sute de cazuri. Cei mai afectaţi sunt copiii cuprinşi între 5 şi 9 ani. În luna ianuarie au fost sesizate 160 de cazuri, dintre care 45 la grupa de vârstă 5-9 ani. În februarie au fost înregistrate o sută de cazuri, iar în luna martie 134.

„În luna aprilie au fost constatate 116 cazuri, însă numărul infecţiilor este destul de ridicat şi în luna mai. Numărul exact al infecţiilor din luna mai îl vom afla însă după data de 10 iunie, când vom avea toate datele de la medicii de familie din judeţ“, a declarat dr. Loredana Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.

Varicela este o boală deosebit de contagioasă, în urma căreia pot rămâne cicatrici severe la nivelul pielii, care pot afecta pe termen lung încrederea în sine a copilului. De asemenea, varicela poate produce complicaţii precum meningită, encefalită (inflamarea creierului) sau pneumonie.

Vă mai recomandăm: Primăvara apar cele mai multe cazuri de varicelă

75 la sută din copiii de până la 15 ani fac varicelă, cele mai multe cazuri înregistrându-se între lunile februarie şi aprilie. Femeile însărcinate, nou-născuţii, copiii cu vârsta peste 15 ani şi persoanele cu sistemul imunitar slăbit pot dezvolta o formă gravă a bolii.

Aproape o sută de cazuri de varicelă au fost depistate într-o singură lună

Aproape o sută de cazuri de varicelă au fost depistate în judeţul Arad, într-o singură lună. Cei mai afectaţi sunt copiii, însă ce este mai grav îl constituie faptul că numărul infecţiilor este în creştere.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite