Aradul donează vaccin anti TBC primit de la vecinii maghiari altor judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a nu rămâne cu ele pe stoc, DSP Arad împarte vaccinurile în funcţie de solicitări.Cele 7.000 de doze primite de la unguri în urmă cu mai bine de o săptămână depăşesc numărul de copii născuţi în această perioadă.

Pentru că termenul de valabilitate expiră la sfârşitul acestei luni, Direcţia de Sănătate Publică Arad s-a pus pe împărţit vaccinuri şi în alte judeţe care au nevoie. Până în momentul de faţă, 2.000 de doze de vaccin au luat drumul Hunedoarei.


„Problema la nivelul judeţului nostru este că lumea nu se prea înghesuie să-şi vaccineze copiii. Pe lângă această problemă, numărul nou născuţilor este mic în comparaţie cu cantitatea de vaccin pe care o are Aradul în momentul de faţă. Doar o mie de copii s-au născut la nivel de judeţ în perioada februarie-aprilie”, a declarat în această dimineaţă dr. Ionel Drăgănescu, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Capitala cere vaccin de la Arad

În vreme ce DSP-ul încearcă să nu rămână cu vaccinuri pe stoc la sfârşitul lunii, cererea vine şi din capitală.


„Avem solicitări şi de la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti. S-a făcut o estimare cam de cât ar fi nevoie la nivelul judeţului nostru şi circa 250 de truse, adică 5.000 de doze de vaccin putem dona. La Bucureşti probabil vor merge 1.400-2.000 de doze de vaccin. Pe această cale facem apel şi la părinţii copiilor să se adreseze cât mai urgent posibil medicilor de familie”, a spus Drăgănescu.


Cât priveşte vaccinarea în maternitatea arădeană, în momentul de faţă nu există o situaţie clară în ceea ce priveşte numărul de copii vaccinaţi.
„De abia peste câteva zile vom avea un bilanţ al numărului de copii născuţi vaccinaţi. Spitalul Matern a primit 3.000 de doze”, a declarat Sorin Prişcă, managerul Maternului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite