Arădenii sunt invitaţi la un tur al oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Punctul de plecare este Gara Arad FOTO arhivă
Punctul de plecare este Gara Arad FOTO arhivă

Arădenii pot participa în data de 27 iulie într-un tur al oraşului, punctul de plecare fiind Gara Arad. Turul este organizat de Arad- Arhitectura/Responsabilitate/Apartenta/Daruire.

Organizatorii afirmă că:

„Prima componentă a proiectului constă în organizarea de tururi ghidate pentru arădeni cu scopul de a descoperi împreună povestea Aradului cu arhitectura lui Szantay şi Tabacovici, cu dăruirea unor oameni ca Szalaz Gyula, cu simţul răspunderii unor înaintaşi ca şi Vasile Goldiş şi cu apartenenţa noastră a tuturor la această urbe care poate şi trebuie să îşi recapete farmecul vremurilor de altădată”. 

Evenimentul va avea loc la ora 17.00, pe un traseu de la Gara Arad până în Parcul Reconcilierii, traseu care ne va învăţa să ridicăm privirea, să privim oraşul în ansamblul său şi să ne bucurăm de comorile arhitecturale şi poveştile ascunse ale Aradului.

Vă mai recomandăm: FOTO Arhitectul care a proiectat cele mai impunătoare clădiri din Arad va fi comemorat. Miloş Cristea s-a stins din viaţă în urmă cu zece ani

La Biserica Ortodoxă Sârbă din Arad va avea loc duminică, 1 septembrie, la orele 11,30, o slujbă de comemorare a 10 ani de la trecerea în eternitate a arhitectului Miloş Cristea, cetăţean de onoare al Aradului.

FOTO La mormântul lui Ludovic Szántay, arhitectul care a ridicat 72 dintre clădirile monumentale ale Aradului

În urma apelului făcut de către Mişcarea Arădeană şi Pro-Urbe Arad - două organizaţii arădene dedicate promovării valorilor autentice ale oraşului – tot mai mulţi arădeni profund impresionaţi de povestea tulburătoare a marelui architect Ludovic Szántay s-au îndreptat în aceste zile pe cărările cimitirului Eternitatea spre mormântul lui.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite